Almera N16 nawigacja

Moderatorzy: janusz, Zielkq

Awatar użytkownika
TomyDDC
fanatyk nissana
Posty: 495
Rejestracja: 2009-12-07, 20:22
Lokalizacja: Stefanów/Radom
Kontakt:

Almera N16 nawigacja

Post autor: TomyDDC » 2017-05-23, 06:10

Czy mimo braku map polski antena powinna na terenie polski wyszukiwać satelity? Zegarek powinien się sam ustawić, Współrzędne powinny się pokazywać właściwe? Mam problem że nie mam tych informacji i ciągle brak zasięgu... Jakieś pomysły?
DDC-Performance

Awatar użytkownika
Suwakovsky
wiem o czym pisze
Posty: 54
Rejestracja: 2015-06-16, 05:24
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: Suwakovsky » 2017-05-30, 07:01

sprawdź może podłączenie anteny. u mnie (jeżeli mowa o oryginalnie wbudowanej nawi) to po włożeniu płyty z mapami, normalnie pokazuje moją lokalizację (co prawda nie ma tam nic, jedynie siatka wspomagająca), dodatkowo można odczytać położenie, zegarek się chyba sam ustawia, bo nigdy nie musiałem tego robić (po odpięciu akumulatora czy coś)

Awatar użytkownika
TomyDDC
fanatyk nissana
Posty: 495
Rejestracja: 2009-12-07, 20:22
Lokalizacja: Stefanów/Radom
Kontakt:

Post autor: TomyDDC » 2017-05-30, 07:13

Dzięki bardzo. W takim razie problem tkwi po stronie Anteny.
DDC-Performance

wesolek9595
nowy na forum
Posty: 8
Rejestracja: 2015-01-24, 22:13
Lokalizacja: Płock

Post autor: wesolek9595 » 2017-10-26, 10:24

Pilnie potrzebuje płyty startowej do nawigacji Xanavi X6. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
TomyDDC
fanatyk nissana
Posty: 495
Rejestracja: 2009-12-07, 20:22
Lokalizacja: Stefanów/Radom
Kontakt:

Post autor: TomyDDC » 2017-10-26, 11:11

Postaram sie zgrać płyty na jakiś dysk sieciowy w obrazach i podeśle link. Na chomiku też można to dostać. Płyta startowa to tam zwykłe CD jest i nie pełne. Mapa to już DVD.
Suwakovsky pisze:sprawdź może podłączenie anteny
Poprawiłem podłączenie (wymieniłem kabel w samej antenie) i podziałało. Zegar się ustawił, lokalizacje ustala. Mapa w kratkę w kolorze białym :P
DDC-Performance

ODPOWIEDZ

Wróć do „Navi”