Chcesz kupić FELGI, nie wiesz czy będą pasować. Zapytaj tu!
Moderatorzy: Ryba, Sajmooon, Zielkq, Maniek-ol
- Piotrek_10243
- aktywny forumowicz
Witam a ja z takim pytaniem czy do Primery P11 przed liftem wejdzie felga 16" 7,5J et 35?
Na tył pewnie wejdzie ale nie jestem pewien co z przodem. Opona 205x55
pozdrawiam
pozdrawiam
SR20Di -> był
SR20DEH-> viewtopic.php?t=20896
SR20DEH-> viewtopic.php?t=20896
Może to wam pomoże http://www.willtheyfit.com/
Wagon NEO VVL czyli Midori no yajirushi
LPGTECH 504, Barracuda 130 Nl, Gold GT
- typowy_sebaa
- nowy na forum
Mam podobny setup tylko 17" rolka, 7,5J et 35, na oponie 215/40 tył i 205 /45 przód i jest pięknie. Z przodu jest zapas do obrysu auta, osobiście rozglądam się za jakimiś 8,5J na ten sezon na przód i 9,5J na tył, oczywiście z dystansami albo odpowiednio niskim ET i myślę, że uda się to fajnie spasować bez nadmiernego wystawania za nadkole. Pozdro!arczar pisze:Ponowie pytanie,ale z oponą 205/50.Piotrek_10243 pisze:Witam a ja z takim pytaniem czy do Primery P11 przed liftem wejdzie felga 16" 7,5J et 35?
pozdrawiam
Jak z przodem? Będą kłopoty?
[P11/WP11] Rozmiar opon p11 gt
Sluchajcie szybkie proste pytanie czy w p11gt wejdzie mi na przod 215/45/17 tyl 225/45/17 na feldze Oz f1 racing et chyba 37
obecnie na przodzie mam 205/40/17 i tyl 215/45/17 i jest ok ....
obecnie na przodzie mam 205/40/17 i tyl 215/45/17 i jest ok ....
Cześć,
Tak rozkminiam, szykuję się do kupna alu felg wraz z oponami na sezon letni.
Powiedzcie mi, bo nie mogę znaleźć takowej informacji, czy do Primery P11 obniżonej o 35 mm, zmieściła by się 17'' felga o szerokości 8'' ? Nie biorąc pod uwagę dystansów.
Jak wyczytałem, to chyba max dla tego samochodu to 7.5'', również nie biorąc pod uwagę dystansów.
Tak rozkminiam, szykuję się do kupna alu felg wraz z oponami na sezon letni.
Powiedzcie mi, bo nie mogę znaleźć takowej informacji, czy do Primery P11 obniżonej o 35 mm, zmieściła by się 17'' felga o szerokości 8'' ? Nie biorąc pod uwagę dystansów.
Jak wyczytałem, to chyba max dla tego samochodu to 7.5'', również nie biorąc pod uwagę dystansów.
[P11/WP11] Czy Felgi będą pasować?
Witam.
Kupiłem dziś felgi 15" 4x114,3 ET35. Moje pytanie brzmi, czy podejdą do Primery p11 1.6 99km 97 rok? Muszę kupić pierścienie , albo coś? Jestem na prawdę zielony w tym temacie.
Gdzie nigdzie piszą, że ET w p11 to 38, a gdzie indziej zaś 45.
Co musiałbym zrobic, aby podeszły do Primerki?
Z góry dziękuje
Kupiłem dziś felgi 15" 4x114,3 ET35. Moje pytanie brzmi, czy podejdą do Primery p11 1.6 99km 97 rok? Muszę kupić pierścienie , albo coś? Jestem na prawdę zielony w tym temacie.
Gdzie nigdzie piszą, że ET w p11 to 38, a gdzie indziej zaś 45.
Co musiałbym zrobic, aby podeszły do Primerki?
Z góry dziękuje
Tego Ci nie powiemy jak nie napiszesz, jaki otwór centrujący mają te felgiGabryslav pisze: Muszę kupić pierścienie , albo coś? Jestem na prawdę zielony w tym temacie.
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Ja mam 17x7" ET40 215/45 i według tego kalkulatora powinno podejść opona będzie w tym samym miejscu tylko felga będzie o 6,4 mm wystawać w każdą stronę.
Obniżanie eibach pro-kit -30
Obniżanie eibach pro-kit -30
Wagon NEO VVL czyli Midori no yajirushi
PrzeRuSco, ja wolę tą stronkę http://www.rimsntires.com/specspro.jsp plus do tego przeliczanie rozmiarów opon http://ford-probe.net/content/view/141/40/
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
http://allegro.pl/alu-felgi-bbs-volvo-v ... l#imglayer
Jak to jest z tymi felgami? Otwór centrujący raz podają 66.1 raz 67. Do primery jest 66.7 jak to się ma w rzeczywistość, da się je dopasować ?
Jak to jest z tymi felgami? Otwór centrujący raz podają 66.1 raz 67. Do primery jest 66.7 jak to się ma w rzeczywistość, da się je dopasować ?
Civic VI->Primera P11 GA16->Primera SR20DE->Accord VI 2.0 ES->P11.144 SR20
adrionGT, Primera P11.144 otwór centrujący ma 66.1. Tymczasem na aukcji all. którą załączyłeś (domyślam się, że chcesz je kupić?) są koła Volvo S40 - otwór centrujący felga Volvo ma 67,1. Koło/felgę Volvo założysz na Primerę, ale ... Przy różnicy w otworach centrujących powinno stosować się pierścień centrujący. Szkopuł w tym, że tak cienkich (0,5 mm) pierścieni centrujących, chyba nie dostaniesz:
pierścień centrujący
Ponadto, zgodnie z przepisami, na jednej osi musisz mieć opony o tym samym bieżniku (jedna z 4 oferowanych opon/kół jest inna, różni się i to znacznie bieżnikiem od pozostałych opon kierunkowych). Primera przy ewent. poślizgu, może zarzucić, nie mówiąc, że przy ewent. kontroli dowód leci.
pierścień centrujący
Ponadto, zgodnie z przepisami, na jednej osi musisz mieć opony o tym samym bieżniku (jedna z 4 oferowanych opon/kół jest inna, różni się i to znacznie bieżnikiem od pozostałych opon kierunkowych). Primera przy ewent. poślizgu, może zarzucić, nie mówiąc, że przy ewent. kontroli dowód leci.
LPG Lovato Smart