[P10/WP10] Co odpowiada za uruchomienie ssania w P10 GT
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P10/WP10] Co odpowiada za uruchomienie ssania w P10 GT
Witam.
Problem polega na tym, że najprawdopodobniej nie włącza mi się ssanie. Efektem tego jest utrudnione uruchomienie silnika, a po jego odpaleniu obroty są za wolne, po nagrzaniu wszystko jest ok (chyba).
Moje pytanie brzmi: co odpowiada za uruchamianie ssania? czy tylko ecu zwiększa dawkę paliwa czy coś jeszcze jest uruchamiane? Nie widziałem tam typowego silnika krokowego, są jakieś dwa elektromagnesy, czyżby to jeden z nich?
A może jest jakaś inna przyczyna tego problemu?
Problem polega na tym, że najprawdopodobniej nie włącza mi się ssanie. Efektem tego jest utrudnione uruchomienie silnika, a po jego odpaleniu obroty są za wolne, po nagrzaniu wszystko jest ok (chyba).
Moje pytanie brzmi: co odpowiada za uruchamianie ssania? czy tylko ecu zwiększa dawkę paliwa czy coś jeszcze jest uruchamiane? Nie widziałem tam typowego silnika krokowego, są jakieś dwa elektromagnesy, czyżby to jeden z nich?
A może jest jakaś inna przyczyna tego problemu?
Foo, pogadankę z Zuhem, już odbyłem, więc chłopak wie co i jak ugryźć ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Pomógł poleciał dla janusza za rozmowę telefoniczną i dla foo za fachową nazwę 
Chodzi mi o to gdzie dokładnie powinien być podłączony przewód zaznaczony na zdjęciu?

Chodzi mi o to gdzie dokładnie powinien być podłączony przewód zaznaczony na zdjęciu?

zuh, do dolotu, przed przepustnicą
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Na rurze dolotu - gumowej, masz wlot i wylot powietrza oraz wyjście na rezonator, odmę i zawór od wolnych.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
zuh, daj foto, będzie łatwiej
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
No to by było to ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_