Czy jak usunę te blaszki co są zamontowane na klockach (nawet się odkleiły ale je wcisnąłem spowrotem) stanie się coś złego? Czy mogę usunąć bez konsekwencji. Obecnie niby wszystko luźno chodzi cylinderki działają, tarcze nowe,klocki w sumie nowe , dotarte już ok 1000 km, a tarcze nadal robią się gorące i już nie wiem co z tym zrobić.
Jakieś rady?
[P/WP11.144] Blaszki klocków hamulcowych tył
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
Widzę, że grzejące się zaciski to jakaś epidemia się robi.....
Tompatrz, zacisk do rozebrania i przesmarowania smarem do tłoczków. Te blaszki musisz mieć, bo bez nich klocek będzie Ci latał w jarzmie.
Tompatrz, zacisk do rozebrania i przesmarowania smarem do tłoczków. Te blaszki musisz mieć, bo bez nich klocek będzie Ci latał w jarzmie.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
U Michala_M66 było podobnie - nowy zacisk i się grzało, a po jakiś 700-1000km przestało Co więcej na przeglądzie wyszło mu, że nowy zacisk jest gorszy od OEMu, który ma od nowości
Tak więc kup sobie smar do tłoczków - majątku nie kosztuje, rozbierz i przesmaruj porządnie zacisk.
Tak więc kup sobie smar do tłoczków - majątku nie kosztuje, rozbierz i przesmaruj porządnie zacisk.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Re: [P/WP11.144] Blaszki klocków hamulcowych tył
Ostrzenie kotleta .gdzie dostać blaszki do klocków hamulcowych tył? Kupiłem nowe klocki i latają w jarzmie jak dzik po lesie
Re: [P/WP11.144] Blaszki klocków hamulcowych tył
W ASO mogą mieć, ale cena pewnie zaporowa
Jak nie to ściągasz z jakiś starych kloców i przekładasz
Jak nie to ściągasz z jakiś starych kloców i przekładasz
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...