[P/WP/11/11.144] Amortyzatory
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
W przednich amortyzatorach osłony przeciwkurzowe (nowe zamienniki KYB) są z plastiku po 2 miesiącach używania odkształciły się i w ogóle nie spełniały swojej funkcji więc wyjąłem ze starych tylnych kolumn oryginalne osłony (z gumy) połączone razem z obojem i zastąpiłem te plastikowe i odbój. Zobaczymy czy zda to egzamin, a tak w ogóle to zastanawia mnie dlaczego tył ma odbój razem z osłoną a przód oddzielnie?
Wagon NEO VVL czyli Midori no yajirushi
LPGTECH 504, Barracuda 130 Nl, Gold GT
LPGTECH 504, Barracuda 130 Nl, Gold GT
- jefrey91
- doświadczony forumowicz
[P10/WP10] Jakie amory do sprężyn?
Zamierzam obniżyć autko.
Springi już mam zabukowane -40 ale zastanawiam się czy nie dokupić do nich jakichś lepszych amorków.
Czytam i czytam i wszędzie straszą że obniżenie do seryjnych amorów to zła droga i że lepiej amory też zmienić na jakieś twardsze, odpowiednie
Co proponujecie?
Springi już mam zabukowane -40 ale zastanawiam się czy nie dokupić do nich jakichś lepszych amorków.
Czytam i czytam i wszędzie straszą że obniżenie do seryjnych amorów to zła droga i że lepiej amory też zmienić na jakieś twardsze, odpowiednie
Co proponujecie?
Witam, przybieram sie do wymiany kompletu zawieszenia i mam kilka pytan do obeznanych w temacie
Wiec tak, problem u mnie jest taki ze padły mi tylne amory(przypuszczam ze to jeszcze fabryczne graty) i zastanawiam sie nad kupnem nowych.
Naczytałem sie ze na przód polecacie kyb excel-g, sa nie drogie a podobno dobre wiec by mi pasowały
Na przód natomiast agx które są niestety juz ciezko dostępne i dosc drogie macie moze cos innego sprawdzonego w przystępnej cenie?
I teraz najwazniejsze, sprężyny zostawiać stare(poradzą sobie z tymi amorkami?) czy cos kupic? Komplet EIBACH mnie zaciekawił ale trochę mi szkoda 700pln
I 2 sprawa, to czy kupować odrazu poduszki mocowania amora (na przód chyba nie ma?) bo słyszałem ze jak są zużyte to potrafią kołysać a mnie to bardzo drażni na zakrętach..
Auto to primera p11 sedan 2.0SLX
Z góry WIELKIE dzieki za pomoc pzdr.
Wiec tak, problem u mnie jest taki ze padły mi tylne amory(przypuszczam ze to jeszcze fabryczne graty) i zastanawiam sie nad kupnem nowych.
Naczytałem sie ze na przód polecacie kyb excel-g, sa nie drogie a podobno dobre wiec by mi pasowały
Na przód natomiast agx które są niestety juz ciezko dostępne i dosc drogie macie moze cos innego sprawdzonego w przystępnej cenie?
I teraz najwazniejsze, sprężyny zostawiać stare(poradzą sobie z tymi amorkami?) czy cos kupic? Komplet EIBACH mnie zaciekawił ale trochę mi szkoda 700pln
I 2 sprawa, to czy kupować odrazu poduszki mocowania amora (na przód chyba nie ma?) bo słyszałem ze jak są zużyte to potrafią kołysać a mnie to bardzo drażni na zakrętach..
Auto to primera p11 sedan 2.0SLX
Z góry WIELKIE dzieki za pomoc pzdr.
- gizmo
- doświadczony forumowicz
hortex, chcesz eibachy 30/30 ? używane nalatane z 5 tys. Jak coś to pisz na priv.
Zestaw eibacha i excele fajne niedrogie rozwiązanie, mam i polecam.
Bombel dobrze mówi, wymień już całość na jednolity zestaw
Zestaw eibacha i excele fajne niedrogie rozwiązanie, mam i polecam.
Bombel dobrze mówi, wymień już całość na jednolity zestaw
Ostatnio zmieniony 2016-02-16, 20:17 przez gizmo, łącznie zmieniany 1 raz.
Building a Nismo #daily #stay tuned
Chodzilo mi o seryjne sprezyny czy zostawiac czy wymieniac jesli tak to na jakie (eibach 700pln+/- moze jest cos tanszego ale rownie dobrego?)
W takim razie na przód i tył kupie excel-g brakuje sprezyn i kwestia poduszek?
Jeszcze kwestia sprezyn, mam z przodu 17 ktore potrafia mi przytrzec na skręcie wiec nie koniecznie muszą to byc sprezyny -40
W takim razie na przód i tył kupie excel-g brakuje sprezyn i kwestia poduszek?
Jeszcze kwestia sprezyn, mam z przodu 17 ktore potrafia mi przytrzec na skręcie wiec nie koniecznie muszą to byc sprezyny -40
Amortyzatory p11 kombi 99r
Witam,
Chciałbym zasięgnąć informacji od drogich znawców Nissana jakie amortyzatory Na tył do kombi. Ja się nie znam.
Pozdrawiam
Chciałbym zasięgnąć informacji od drogich znawców Nissana jakie amortyzatory Na tył do kombi. Ja się nie znam.
Pozdrawiam
www.SAO.art.pl - moje.
Czyli amortyzatory KYB 341228 pasują do sedana, hatchbaka i kombi
http://habi.pl/amortyzatory-tyl-341228- ... 54691.html
a KYB 341227 (do tych mam dostęp) tylko do sedana i hatchbaka, i nie nadadzą się?
http://habi.pl/amortyzatory-tyl-341227- ... 54690.html
http://habi.pl/amortyzatory-tyl-341228- ... 54691.html
a KYB 341227 (do tych mam dostęp) tylko do sedana i hatchbaka, i nie nadadzą się?
http://habi.pl/amortyzatory-tyl-341227- ... 54690.html
www.SAO.art.pl - moje.