[ Almera] Nissan Almera N15 GTI
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Było na forum, czorne na niebieskich felgach. Dawno temu ,nawet gdzieś na dysku mam foty.
Kończąc ot to super fura ,choruje na gti w wersji light do rajdowania.
sedan

i link do tematu
http://forum.nissanzone.pl/viewtopic.ph ... f2489cfc8c
Kończąc ot to super fura ,choruje na gti w wersji light do rajdowania.
sedan

i link do tematu
http://forum.nissanzone.pl/viewtopic.ph ... f2489cfc8c
Porównianie lamp seria vs VZR i zawieszenia. ;- )

Póki co problem z szarpaniem i opadaniem obrotów się nasilił. Próbowałem wyregulować na krokowcu obroty, ale plastikowy wkręt nie chce dalej pójść aż w końcu się trochę obrobił.. Ktoś ma pomysły w czym tkwi problem? Przy odpalaniu obroty skaczą pod 2.5 tys obr/min opadają do dwóch i dobrą chwilę na tym poziomie zostają, po dłuuuugim czasie opadają do 1200 aż w końcu do 950.
Póki co problem z szarpaniem i opadaniem obrotów się nasilił. Próbowałem wyregulować na krokowcu obroty, ale plastikowy wkręt nie chce dalej pójść aż w końcu się trochę obrobił.. Ktoś ma pomysły w czym tkwi problem? Przy odpalaniu obroty skaczą pod 2.5 tys obr/min opadają do dwóch i dobrą chwilę na tym poziomie zostają, po dłuuuugim czasie opadają do 1200 aż w końcu do 950.
Nie moc silnika, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika.
N15 GTI ->N14 GTI -> P10 eGT NeoVVL -> P11 NeoVVL
- killer2000
- fanatyk nissana
Po włączeniu przeciwmgłowych tak mi się pali. Nie oślepiają, efekt na plus. W wolnej chwili sprawdzę co za żarówki tam są włożone.killer2000 pisze:mi też czasami dużej na 1200 stoi wskazóweczka ,a te lampeczki z tyłu to jak masz zrobione oba się świecą przy hamowaniu
[ Dodano: 2014-11-22, 09:13 ]
Mógłbyś opisać mi ten proces regulacji? Strasznie denerwująca sprawa..Ad@mus pisze:bulbator przepustnicy do ustawienia bedzie, mialem to samo-do ogarniecia w 2minuty
na pałę wykreciłem śrubkę-znajduje sie ponizej regulacji liscia przepustnicy, na takiej gruszce,
regulacja na zimnym silniku koniecznie! popuszczasz lub nakrecasz, odpalasz sprawdzasz, i tak az osiagniesz ok 1500rpm
regulacja na zimnym silniku koniecznie! popuszczasz lub nakrecasz, odpalasz sprawdzasz, i tak az osiagniesz ok 1500rpm
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
450zł-info w giełdzie i na PW
Autko śmiga, aż miło a więc w nagrodę musiał coś dostać na święta i to od mojej kobiety. ;- )

Po wymianie głowicy, uszczelek i świec nyska aż domagała się o świeży olej, a więc zakupiłem Valvoline VR1 komplet filtrów i kable zapłonowe NGK.

Poprawiony dolot, nic szczególnego ale zawsze coś tam powietrza więcej dostanie.

W między czasie, mała awaria podczas zmieniania kół..
A więc komplet nowych szpilek i nakrętek tak żeby się nic pomiędzy nie dostawało.

Po wymianie głowicy, uszczelek i świec nyska aż domagała się o świeży olej, a więc zakupiłem Valvoline VR1 komplet filtrów i kable zapłonowe NGK.
Poprawiony dolot, nic szczególnego ale zawsze coś tam powietrza więcej dostanie.
W między czasie, mała awaria podczas zmieniania kół..
A więc komplet nowych szpilek i nakrętek tak żeby się nic pomiędzy nie dostawało.
Światła z vzr'a robią robotę. Jeszcze odizoluj od silnika ten stożek i będzie lepiej 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Szczerze? Aż wstyd się przyznać, ale nie miałem czasu. Mało czasowy ostatnio jestem, ale mam nadzieję że na dniach się to uda ustawić.Ad@mus pisze:jak tam wolne obroty na ssaniu?? ustawiles jak powinno być??
Zdjęcie któreś z kolei, ale wciąż się jaram lampami.
A co do mocy... Coś tam mi się udało ostatnio nagrać, nic konkretnego. Raz było ślisko, a drugim razem się ganiałem z civiciem na kompresorze po mieście, odpuszczałem za nim bo młody ma różne odchyłki na drodze czego dowodem jest koniec filmiku. Mocy trochę przybyło, chociaż wciąż uważam że trochę koników zabiera ta pucha z tyłu i nad jej zmianą się zastanawiam.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GkuK-oJ ... e=youtu.be[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HUFV2vjHIQA[/youtube]
Ostatnio zmieniony 2014-12-30, 12:24 przez Drifter, łącznie zmieniany 2 razy.
- Modzelitto
- fanatyk nissana
@Modzelitto
Pojechał na nocny przejazd przez miasto dojeżdżając do korowodu około pięciuset samochodów nie zdążył wyhamować i uderzył w kolegi hondę. Stało się to w dniu kiedy odebrał auto od lakiernika. Ze mną latał jak 2 raz malował autko. ;- )
Pojechał na nocny przejazd przez miasto dojeżdżając do korowodu około pięciuset samochodów nie zdążył wyhamować i uderzył w kolegi hondę. Stało się to w dniu kiedy odebrał auto od lakiernika. Ze mną latał jak 2 raz malował autko. ;- )
Ostatnio zmieniony 2014-12-30, 12:20 przez Drifter, łącznie zmieniany 1 raz.
Siema, czerwona to moja była, 2 miesiące temu ją sprzedałem i poszła do Krakowa, podobno bardzo często jest widywana wieczorami w krk, bo kilku znajomych ją widziałolukemazur pisze:Witam! Almerka Świetna;)
Co do Czerwonej kolegi to moja była jeszcze przed Spokojnym
Gdzie aktualnie się znajduje? Bo to był mój pierwszy samochód i wspomnienia wracają;)
Co do tych nakładek to też juz kupiłem z takimi;)
To kolega sprzedał ją do Tarnowa Spokojnemu tak ?
Keep Fighting !