Nieszczęśliwie skończył mi się docisk w sprzęgle i zmuszony jestem do jego wymiany. Jako że reszta sprzęgło mimo że w miarę jeszcze sprawna ale jednak ma już ponad 250kkm za sobą to będę cały komplet wymieniać. I tutaj pojawia się pytanie - jakie sprzęgło polecacie do semi-agresywnej jazdy naszymi maximami
 Fabryczne (tarcza) bardzo dobrze znosi(ło) dynamiczne i częste starty spod świateł - pytanie jak z zamiennikami.
 Fabryczne (tarcza) bardzo dobrze znosi(ło) dynamiczne i częste starty spod świateł - pytanie jak z zamiennikami. Na allegro znalazłem kilka kompletów niby renomowanych firm (Sachs, Valeo) za mniej niż 500zł ale rzekomo dedykowane do J30 - pytanie czy podpasują do A32? Mechanik zaoferował jakiś zamiennik japoński za 650zł (komplet).
Ew. jeszcze co sądzicie o regeneracji sprzęgła?

Zdecyduję się raczej na krajowe AISIN albo Exedy. W każdym razie za waszą radą będę unikać tych tańszych jak valeo
 Zdecyduję się raczej na krajowe AISIN albo Exedy. W każdym razie za waszą radą będę unikać tych tańszych jak valeo 
 przede wszystkim zależne jest to od użytkowania
 przede wszystkim zależne jest to od użytkowania  

) miałem około 2-3 tygodnie przed zupełny padnięciem docisku. Zastanawiające też jest ten dużo niższy przebieg w pełnoletnim aucie - to nawet po bułki codziennie się więcej jeździ - jeśli auto np. przez kilka lat stało możliwe że to jakoś negatywnie wpłynęło na stan docisku?
) miałem około 2-3 tygodnie przed zupełny padnięciem docisku. Zastanawiające też jest ten dużo niższy przebieg w pełnoletnim aucie - to nawet po bułki codziennie się więcej jeździ - jeśli auto np. przez kilka lat stało możliwe że to jakoś negatywnie wpłynęło na stan docisku? No ale różnica w cenie między regeneracją a nową to nieco ponad 200zł więc stwierdziłem że nie warto oszczędzać
 No ale różnica w cenie między regeneracją a nową to nieco ponad 200zł więc stwierdziłem że nie warto oszczędzać  Docisk u mnie ze starości się rozpadł niestety :C
 Docisk u mnie ze starości się rozpadł niestety :C