[P10/WP10] Brak ładowania P10 2.0D
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
-
- nowy na forum
[P10/WP10] Brak ładowania P10 2.0D
Witam!
Mój problem polega na tym , że nie ma ładowania. Jakiś tydzień temu padł mi akumulator wiec pomyślałem, że się rozładował wiec go naładowałem. Po dwóch dniach znowu to samo postanowiłem zmierzyć napięcie jakie jest na uruchomionym silniku, wynosiło 13.5V. Alternator został oddany do warsztatu lecz nic w nim nie wykryto. W między czasie przeczyściłem wszystkie masy. Po założeniu alternatora wróciło ładowanie 14.2V. Po tygodniu padło całkiem i było napięcie tylko z akumulatora 12.4V. Alternator znowu został oddany do innego warsztatu ale oni też w nim nic nie wykryli i mówili, że alternator jest sprawny. Po tym już całkiem zgłupiałem i nie wiem co może być tego przyczyną.
Z góry dziękuje za pomoc.
Mój problem polega na tym , że nie ma ładowania. Jakiś tydzień temu padł mi akumulator wiec pomyślałem, że się rozładował wiec go naładowałem. Po dwóch dniach znowu to samo postanowiłem zmierzyć napięcie jakie jest na uruchomionym silniku, wynosiło 13.5V. Alternator został oddany do warsztatu lecz nic w nim nie wykryto. W między czasie przeczyściłem wszystkie masy. Po założeniu alternatora wróciło ładowanie 14.2V. Po tygodniu padło całkiem i było napięcie tylko z akumulatora 12.4V. Alternator znowu został oddany do innego warsztatu ale oni też w nim nic nie wykryli i mówili, że alternator jest sprawny. Po tym już całkiem zgłupiałem i nie wiem co może być tego przyczyną.
Z góry dziękuje za pomoc.
Sprawdź przewód, który idzie od alternatora do akumulatora. U mnie w P10 też był uwalony.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
-
- nowy na forum
Taki gruby - niestety, nie wiem jaki ma kolor. Do alternatora masz przykręcone dwa przewody - jeden cienki do wzbudnika, a drugi gruby, prądowy - który idzie do akumulatora.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
-
- nowy na forum
japanstyle19 no to teraz jakiś nowy, gruby, porządny przewód załóż.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_