[ 100NX] Pawła 100nx gti - reborn
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- Dreams
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Przy pałowaniu ? z czasem każdy silnik padnie...każdy ma swoją granicę wytrzymałości jaki by nie byłDubSon pisze: VE dopiero zaczyna przybywać, poczekaj aż narobią takie przebiegi przy pałowaniu, to też będą padać

Już zrobiłem trochę kilosów na VE Szwecja-Polska... i uwierz mi że nie oszczędzam silnika wykorzystuję go w pełni

Oczywiście nie mówię tu o odcince na zimnym silniku

Przy mojej jeździe inne auto bym zajechał pewnie...
A silnik jest w dobrej kondycji

Też jest plan co do mojego silnika więc w tyle nie zostanę

Na zlocie była porażka ale już się wyjaśniło jaka była przyczyna

I samo spalanie mnie cieszy na trasie spokojnie 100-120/h 6.5 L

Wyszły pewne sprawy które uniemożliwiły mi przyjazd...Paweł gratuluję zakupu, ale co do niedzieli to się nie popisałeś.
No to mam mobilizację Ci udowodnićfoo pisze:ps. 100NX na stan "mint" - o ile ktoś parał się poważnym kolekcjonerstwem, to proszę ja ciebie Twój egzemplarz to na starcie się nie nadaje...

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
ps. 100NX na stan "mint" - o ile ktoś parał się poważnym kolekcjonerstwem, to proszę ja ciebie Twój egzemplarz to na starcie się nie nadaje... zresztą jak i większość w kraju. Możemy co najwyżej tymczasowo odrudzić i odmalować nasze furki, czego każdemu życzęDubSon pisze:... kurde, myślałem, że będzie gruby projekt.

Pozdr,
foo[/quote]
nie no sorry ale ten tekst mnie rozwalił

powodzenia przy modzeniu VE ! kozak silniczek i uwierz że będziesz miał mega pociechę z niego

viewtopic.php?t=4676 - Moja Ruda <3 "Kiedyś będę piękna"
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Nie no tu to trochę przesadziłeś. VE zrobiłem do dnia dzisiejszego 26tys. km i nigdy nie udało mi się zejść poniżej 7l. Mówię o jeździe regulaminowej (50,90,110km/h). Rekord z tego co pamiętam 7,4... co i tak jest mega wynikiem w stosunku moc/spalanie.NissanDreams pisze:I samo spalanie mnie cieszy na trasie spokojnie 100-120/h 6.5 L
Foo chodziło zapewne o to, że aby w pełni odrestaurować schrupiałe auto trzeba wyłożyć mnóstwo hajsu.Boro1989 pisze: tylko twoje projekty są ach ech
Z ciekawostek, za pełną odnowę blachy w Maxi A32, Fenix Motors z Hornówka pod Wawą krzyknął 12tys.
Ostatnio zmieniony 2013-06-25, 17:24 przez Modzelitto, łącznie zmieniany 1 raz.
QG15+

to ja mam coś nie tak z moim VE bo mi pali 10L/100
i nie ważne czy to trasa czy miasto.. 

Podejrzewam że jest winny czujnik spalania stukowego którego nie mam kiedy wymienić przez pogodę
mam nadzieje że jak go wymienię to wróci wszystko do normy.. dobra koniec Offa dla Pawła 

Modzelitto i ja myślę że minimum 8 mnie wyjdzie blacha ale czego nie robi się dla 100nxa!!
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Tja, czytanie ze zrozumieniem rządzi... Ale, skoro tak uważasz - to dziękuję hihiBoro1989 pisze:nie no sorry ale ten tekst mnie rozwaliłręce mi opadły jak to przeczytałem , no ale racja, tylko twoje projekty są ach ech

Dokładnie - dwie osoby, a jakże różne interpretacje tego samego tekstu.Modzelitto pisze:Foo chodziło zapewne o to, że aby w pełni odrestaurować schrupiałe auto trzeba wyłożyć mnóstwo hajsu.
Z ciekawostek, za pełną odnowę blachy w Maxi A32, Fenix Motors z Hornówka pod Wawą krzyknął 12tys.
Słuszne myślenie i jak to zrealizujesz, to sam będę się ślinił na tak odpicowanego 100NX, proste.Pawel18PL pisze:Modzelitto i ja myślę że minimum 8 mnie wyjdzie blacha ale czego nie robi się dla 100nxa!!
Stan mint:
http://megaslownik.pl/slownik/angielsko ... +condition
Nie ma się co oszukiwać, ani obrażać, raptem kilka aut na tym forum można określić jako mint... I sam, żałuję, że jeszcze nie mam takowego, ale może kiedyś się uda. Kto tam ruszył palcem przy odbudowach, tudzież jest otwartym człowiekiem, a nie jakimś hejtem i zwiedził kilka zlotów, niekoniecznie nissana

Pozdro,
foo
Dawno nie było tak zaciętej dyskusji na forum jak tu
.
Przez jedno wspaniałe auto jakim jest NX
Nie oszukujmy się co Paweł nie zrobi na pewno będzie można brać przykład,po tym co zrobił mogę być pewny że będzie jeszcze lepiej:) i trzymam za niego kciuki. a po za tym nie dużo ludzi jest takich gdzie swój czas i pieniądze wkładają w stary mało warty samochód.
Przeciętny Polak kupuję samochód jeździ nim od punktu A do punktu B po drodze wymieniając części ekstrapolacyjne lub tez nie.Sprzedaje kupuje nowszy i tak do usranej śmierci ale na szczęście znajdują się ludzie na tym świecie tacy jak Paweł gdzie łamię system przeciętnego Polaka nie myśli portfelem tylko pasją

Przez jedno wspaniałe auto jakim jest NX

Nie oszukujmy się co Paweł nie zrobi na pewno będzie można brać przykład,po tym co zrobił mogę być pewny że będzie jeszcze lepiej:) i trzymam za niego kciuki. a po za tym nie dużo ludzi jest takich gdzie swój czas i pieniądze wkładają w stary mało warty samochód.
Przeciętny Polak kupuję samochód jeździ nim od punktu A do punktu B po drodze wymieniając części ekstrapolacyjne lub tez nie.Sprzedaje kupuje nowszy i tak do usranej śmierci ale na szczęście znajdują się ludzie na tym świecie tacy jak Paweł gdzie łamię system przeciętnego Polaka nie myśli portfelem tylko pasją

blabla widziałeś już mojego Nissana 

- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Gróbo zmodzone VE i tyle 
Jeszcze moim takim marzeniem do spełnienia w tym siniku by było zatulejowanie bloku i wrzucenie tłoków 90mm coby 2,2 Litrówkę z niego zrobić

Jeszcze moim takim marzeniem do spełnienia w tym siniku by było zatulejowanie bloku i wrzucenie tłoków 90mm coby 2,2 Litrówkę z niego zrobić

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
- Dreams
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Nie przesadziłem tylko wiem ile wlałemModzelitto pisze:Nie no tu to trochę przesadziłeś. VE zrobiłem do dnia dzisiejszego 26tys. km i nigdy nie udało mi się zejść poniżej 7l. Mówię o jeździe regulaminowej (50,90,110km/h). Rekord z tego co pamiętam 7,4... co i tak jest mega wynikiem w stosunku moc/spalanie.NissanDreams pisze:I samo spalanie mnie cieszy na trasie spokojnie 100-120/h 6.5 L

A najmniejsze spalanie ma około 110/120/h nie wyssałem tego z palca

Będzie brakować tego dźwięku
http://www.youtube.com/watch?v=23_U9ExLo_Y
http://www.youtube.com/watch?v=06Ug8Ms06aA
http://www.youtube.com/watch?v=tMGgnkSo1ps
http://www.youtube.com/watch?v=4Er1b6JRW2c

http://www.youtube.com/watch?v=23_U9ExLo_Y
http://www.youtube.com/watch?v=06Ug8Ms06aA
http://www.youtube.com/watch?v=tMGgnkSo1ps
http://www.youtube.com/watch?v=4Er1b6JRW2c

SPRZEDAM Dwu Tłoczkowe Big Break Kit'y do b13/n14/n15 . Więcej info PW
k**wa a może jednak uturbić... już sam nie wiem... Rano sie obudziłem i chciałem ve n/a teraz bliżej mi do t... bedzie brakować tego ciosu... I co tu robić!?
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Jak byś zrobił tak jak rozmawialiśmy podczas powrotu ze zlotu to było by fchoooj mega syto
Jak na razie nie chcesz uturbiać to wsadzaj NA i się nim trochę pobaw a resztę gratów zbieraj , uzbierasz wszystko co potrzeba to turbisz a jak wtedy się rozmyślisz to sprzedajesz graty i nie ma problemu 

SPRZEDAM Dwu Tłoczkowe Big Break Kit'y do b13/n14/n15 . Więcej info PW
Nie ma co się śmiać bo istnieje taka opcja 2x T z imprezy TD04bombel pisze:BI TURBO
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
- Tomek g35c
- fanatyk nissana
Rób N/A... jak będzie za mało to wrzucasz T i będziesz happy...
Najpierw basic a później step by step... to moje zdanie... zrobisz jak uważasz... wiem to że i tak na +T się skończy...
Najpierw basic a później step by step... to moje zdanie... zrobisz jak uważasz... wiem to że i tak na +T się skończy...

...Biała Strzała ^ VQ35DE po drodze mknie...kto dogoni mnie? pewnie już nikt bo sprzedany
...
...a pewnie to będziesz Ty - blabla ... bo teraz rodzinne kombi mam i to diesel'a

...a pewnie to będziesz Ty - blabla ... bo teraz rodzinne kombi mam i to diesel'a

Fotki
Aż żal rozbierać dół silnika bo widać, że zdrowizna...

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI