PS.Fotki Nismohttp://zdano.imgur.com/all/
[ 100NX] Nissan 100Nx GA16DS
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- 
				Zdano100nx
 - nowy na forum

[ 100NX] Nissan 100Nx GA16DS
Moi Drodzy Parafianie: Przedstawiam wam mój nowy nabytek... Jest to Nissan 100NX... Zakupiłem go 10.08.2012r. Silniczek 1,6l na gaźniczku podtruty LPG od 5 lat... Oczywiście targa bo bez tego to juz nie ten sam samochód... Kupilem go za 1000PLNów bardziej za 995 bo 5PLN było po 10 20gr w popielniczce  Do remontu była skrzynia(wypadająca piątka standard podobno)  Założyłem drugą kupioną za 200PLN (trzy dni wymieniałem 
 ) ale chyba sucz cieknie też muszę zrobić progi bo ten od strony kierowcy tak przezarty jakby go ktoś kątówką przeciął... Już po zrobienu fotek zawitało do nissanka radyjko z USB za 89PLN z Auchana (czyt. Oszołoma) i mysle zeby jakoś zrobić sterowanie radiem z kierownicy ale nie mam koncepcji poki co.. I to chyba wszystko z mojego kazania hehe  

Ostatnio zmieniony 2014-01-25, 15:50 przez Zdano100nx, łącznie zmieniany 1 raz.

- 
				Zdano100nx
 - nowy na forum

- piotr100lica
 - doświadczony forumowicz

ja tez zbesztam spoiler:
-besztu besztu spojleru!!
wywal go, sama setka w sobie sie odroznia bo jest tak brzydka ze az fajna
dach targa tez jest fajna sprawa, masz lpg?? jak tak to masz autko jak znalazl do modow jako 1szy dupowoz
z gazem masz problem wiec przeczytaj tematy w odpowiednim dziale, choc ja radzilbym odwiedzic Rozwite z gazowni, co jak co gaz to nie zabawa
przespawaj go, przepoleruj, wyglacuj, poczytaj o mozliwosciach ga16de, poznawaj auto i mechanike krok po kroku i buduj maszyne!!
powodzenia!!

-besztu besztu spojleru!!
wywal go, sama setka w sobie sie odroznia bo jest tak brzydka ze az fajna
dach targa tez jest fajna sprawa, masz lpg?? jak tak to masz autko jak znalazl do modow jako 1szy dupowoz
z gazem masz problem wiec przeczytaj tematy w odpowiednim dziale, choc ja radzilbym odwiedzic Rozwite z gazowni, co jak co gaz to nie zabawa
przespawaj go, przepoleruj, wyglacuj, poczytaj o mozliwosciach ga16de, poznawaj auto i mechanike krok po kroku i buduj maszyne!!
powodzenia!!
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka 
450zł-info w giełdzie i na PW
						450zł-info w giełdzie i na PW
- 
				Zdano100nx
 - nowy na forum

Tez tak mysle z tego co popytalem znajomych mechanikow to kazdy stawial na pompe

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Zdano100nx, łącznie zmieniany 1 raz.

- 
				Zdano100nx
 - nowy na forum

Ale na tej benzie to chodzi choć troche czy wcale?chłopaki to jest DS i chyba wiecie ze ma pompe mechaniczną nawet jak zapindalał mi olej z niej tą dziurką i dyszała ostatnimi siłami to i tak chodził na benzynie,moim zdaniem wina tkwi po stronie miksera ktorego ktoś na odpindol zamontował,na gazie ok a na benzie lipa,miałem taką sytuacje w sunny u kolegi poprostu za mało powietrza było ,bo mikser dławil go,chodził jakby chciał a nie mógł,chyba że wogóle nie chodzi to faktycznie może padła,albo jest to jakiś zamiennik jc,i upindala się tam często ten popychacz,ale najpierw sprawdził bym elektryke lpg pb,zaworki,przełącznik,przewody elektryczne i paliwowe,czy wogóle przełacza ci na pb,a no i chyba masz benze w zbiorniku hehe  

- 
				Zdano100nx
 - nowy na forum

- 
				Zdano100nx
 - nowy na forum

- 
				Zdano100nx
 - nowy na forum

- 
				Zdano100nx
 - nowy na forum

jak to mowia "trening czyni mistrza  

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Zdano100nx, łącznie zmieniany 1 raz.