świece irydowe
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
świece irydowe
...czy ktoś zauważył jakąś odczuwalną różnicę na świecach irydowych
-pomijając fakt, że są trwalsze (chodzi mi o auta pracujące na benzynie)?
...czy po prostu są trwalsze, a reszta to farmazon?
-pomijając fakt, że są trwalsze (chodzi mi o auta pracujące na benzynie)?
...czy po prostu są trwalsze, a reszta to farmazon?
-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
Z tego co się orientuje, z relacji kumpli pracujących jeden na stacji diagnostycznej z warsztatem, drugi przy montażu i serwisie LPG oraz ludzi, którzy dali się naciągnąć na świeczki irydowe to różnicy brak, owszem niby trwalsze ale są też cztery razy droższe i ja osobiście wole wsadzić dedykowane NGK i wymienić je za jakieś 20tyś chyba, że silniczek się sam dopomni 
PS:Może mało ważne ale faktem jest, że w Renault, auto lepiej odpalało, po prostu od kopa w stosunku do zwykłych świeć, ale to Renault....Mi Nissan na zwykłych od kopa pali

PS:Może mało ważne ale faktem jest, że w Renault, auto lepiej odpalało, po prostu od kopa w stosunku do zwykłych świeć, ale to Renault....Mi Nissan na zwykłych od kopa pali

"Wieczorami na ulicy szukam chętnych do.....zabawy w berka..."
Moje GT
Moje GT
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
....czyli tak jak myślałem - dzięki za odpowiedzi! 

-=MY GREEN HORNET=-
______
______
Ja śmigam już od 6 mc na DENSO Iridium Power, silnik pracuje równo, spalanie i osiągi ok (na pełnym przelocie brak jakiegokolwiek osadu na wydechu), plusem są duże przebiegi na niech, więc w zasadzie się zwrócą 

Mój GT Top Sport VVL N1: viewtopic.php?t=2033
nigdy nie miałem sprawdzane jak to u mnie wygląda, ale szczerze to przymierzam się do strojenia auta... dzięki za info, dałeś mi teraz do myśleniaPMW pisze:to niedobrze że masz czysty wydech znaczy że bieda z paliwem jest .. sprawdzałęś afr?Wolfshade pisze:spalanie i osiągi ok (na pełnym przelocie brak jakiegokolwiek osadu na wydechu)

Mój GT Top Sport VVL N1: viewtopic.php?t=2033
jako sprzedawca czesci rowniez uwazam ze nie waro przepłacac. za jedna irydówke tyle co za komplet dobrych zwykłych sie płaci a roznicy brak.Arias pisze:którzy dali się naciągnąć na świeczki irydowe to różnicy brak, owszem niby trwalsze ale są też cztery razy droższe
Transit 2,3 Pb/Lpg , Honda CR-V II 2.0 vtec
moze w wolnossaku nie ma roznicy w swieczkach -a ja własnie musze zakjpic irydowe bo jakos seryjne ngk o obnizonej ciepłocie pekaja mi strasznie...tzn porcelanki pekaja.chociaz moze to byc wina kasety zapłonowej rowniez
Robimy PSSST,195km300nm program by Coobcio
Saab znajdzie nowego wasciciela,zapraszam na Pw
Saab znajdzie nowego wasciciela,zapraszam na Pw
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Świece irydowe stosuje się w turbo silnikach gdzie są problemy z wypadającym zapłonem po podniesieniu doładowania.
Platyna jest trwalsza od zwykłej świecy, ponadto jedna jak i druga ma lepszej jakości iskrę.
Platyna jest trwalsza od zwykłej świecy, ponadto jedna jak i druga ma lepszej jakości iskrę.
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM