WYPOSARZENIE: 2 poduszki powietrzne, ABS, centralny zamek, 4 x elektryczne szyby, elektryczne lusterka, elektryczny szyberdach, klimatyzacja,2 stopniowe podgrzewanie foteli przednich
SILNIK: SR20DE seria + mod rozrządu +przyśpieszony zapłon+ BRC Sequent24
PLANY: ścięcie głowicy, porting
UKŁAD NAPĘDOWY: ori skrzynia P10GT
PLANY: nowe sprzęgło tylko nie wiem jeszcze jakie?
UKŁAD DOLOTOWY: seria
PLANY: dolot na szerokiej przepływce + doprowadzenie powietrza ze zderzaka
UKŁAD WYDECHOWY: seria bez kata
PLANY: SSAC 2,5” + wydech 2,5’’ na dwóch tłumikach środkowy przelotowy MTECH + koncowy El-tec (przelot lub przelotowo-komorowy?)
ELEKTRONIKA: seria
PLANY: ECU Master
ZAWIESZENIE: seria + springi MTS -40
PLANY: rozpórki + jakieś amory
UKŁAD HAMULCOWY: seria
PLANY: Hamulce Przód P11GT
KOŁA: lato TSW Blade 7X15 ET35 + TOYO T1R 195/50, zima ori felgi P10GT + nowe nalewki 185/65 R14
PLANY: 15’’ na zime, i jakieś koła na zakrety
BODY: Komplet ospojlerowania P10GT/Sri, ori grill przedliftowy
PLANY: spawanie i lakierowanie zderzaka z przódu, oryginalna lewa lampa przednia
ŚRODEK: seria
PLANY: sportowa kierownica + obszycie gałki, mieszka, i dźwigni od ręcznego

Witam wszystkich

Auto jak już wcześniej pisałem jest 1996r i przyjechało do polski w 2007r ze Szwajcarji gdzie było serwisowane i użytkowane przez jednego Własciciela. W polsce przedemna poruszał sie nim starszy pan który założył do niej instalacje BRC i Rossi od którego odkupiłem auto. Mniej wiecej tak sie preyentowalo

Od momentu zakupu udało mi sie porobić pare rzeczy:
*nowe tarcze przód brembo + klocki przód/tył trw
*nowe linki od recznego bo mi dobrze nie odbijał, przez co w zime mało nie rozwaliłem auta
*ustawienie zbieżność + wymiana śrób do jej regulacji bo stare sie pourywały + wachacze tylne wewnetrzne i śróby które je łaczyły od str piasty
*4X łaczniki stabilizatorów, przód już skonczyłem i mam już drugi komplet
*wymiana oleju w skrzyni na Valvoline 75W90
*wymiana oleju w silniku na Valvoline VR1 Racing 10W60
*2X półosie( rozleciały sie w odstepie tyg, w sumie tyle dobrze,że niedaleko domu

*4X śmieszne zimowe nalewki na ori felgi
*Z powodu, że stare letnie opony 14'' były do wymiany postanowiłem szukać 15" i udało sie trafić TSW Blade z prawie nowymi Barumami Bravuris 195/55 (dzieki MRC) które sprzedałem i kupiłem nowe Toyo t1r 195/50
*springi MTS -40 (różnica pomiedzy ori spreżyna a mts)

*wymiana jednego wtrysku od gazu który nie wiadomo czego padł w sumie przebieg instalacji nie taki duży
*sprawdzenie nabicie i odgrzybienie klimy
Auto nie sprawiało i mam nadzieje, że nie bedzie sprawiać wiekszych problemów, dlatego korciło mnie by coś pokombinować ze zwiekszeniem mocy. Ostatnia zima dała sie P10 we znaki i stwierdziłem, że jakie kolwiek modzenie bedzie mijało sie z celem jeśli buda nie bedzie ogarnieta. Wiec auto powedrowało na kilka dni do warsztatu
na poczatku było tak:

z czasem

a teraz auto wyglada tak

Można powiedzieć, że prawie jestem zadowolony

pozdro