W końcu słyszę wszystko co do mnie mówią. Schemacik znacznie przyspieszył poszukiwania tego potencjometru.

niestety nie zdazylemszpara pisze:Dość przyjemne radio. Można w nim trochę pogrzebać.kj9120 pisze:mała zmiana na ubot pc68ltw + ml-145
Czyżby od kolegi Przemka(Hasana)?
 ale tez z lodzi, co prawda tez czytalem ze w 78 mozna lepiej zrobic dsc, ale z drugiej strony i tak czy siak bedzie wycinac za duzo
 ale tez z lodzi, co prawda tez czytalem ze w 78 mozna lepiej zrobic dsc, ale z drugiej strony i tak czy siak bedzie wycinac za duzo  ja na razie czytam bo mam ochote zrobic cos w swoim radyjku
 ja na razie czytam bo mam ochote zrobic cos w swoim radyjku  

jezeli chodzi o 68, tak jak pisal kolega przyjemne radio i mozna w nim duzo zrobic, wystarczy przejzec kilka forow cbjohny_fellow pisze:O właśnie - zmieniłem furacza, może radyjko tez zmienię
Tak już kiedyś chodził mi po głowie WALKER lub Ubot 68XL, a może nawet 78XL.
Co możecie powiedzieć o 2 ostatnich pozycjach?
U mnie problem leży w zakłóceniach przedostających się przez antenę. Mam antenę na magnesie, i na razie nie chcę tego zmieniać, ale zbiera sporo zakłóceń od elektryki samochody (pompa paliwa, wycieraczki, wentylatory etc.).
 dosc male choc do najmniejszych nie nalezy
 dosc male choc do najmniejszych nie nalezy  dobrze przestrojone na 0 spisuje sie swietnie, ja ostatnio na ml145 i u68 w miescie zlapalem prawie 9km
 dobrze przestrojone na 0 spisuje sie swietnie, ja ostatnio na ml145 i u68 w miescie zlapalem prawie 9km  jezeli druga strona oczywiscie mnie nie zrobila w konia
 jezeli druga strona oczywiscie mnie nie zrobila w konia 
 pozatym ma troszke wiecej bajerow od 68
 pozatym ma troszke wiecej bajerow od 68