[P11] Przed liftem. Wymiana oryginalnego radia
Moderatorzy: janusz, Zielkq, sergiej
[P11] Przed liftem. Wymiana oryginalnego radia
Witajcie,
może ja głupi jakiś jestem, ale nie mam pojęcia jak bez połamania niczego wyjąć oryginalne radio kasetowe.
Jedyne co znajduję tutaj na forum, czy u wujka Google'a to jak zmienić w P11 po lifcie. Mógłby ktoś wypowiedzieć się na ten temat?
Dziękuję
PS. Primera 97, P11 przed liftem.
może ja głupi jakiś jestem, ale nie mam pojęcia jak bez połamania niczego wyjąć oryginalne radio kasetowe.
Jedyne co znajduję tutaj na forum, czy u wujka Google'a to jak zmienić w P11 po lifcie. Mógłby ktoś wypowiedzieć się na ten temat?
Dziękuję
PS. Primera 97, P11 przed liftem.
Z tego co widzę to jest jedna dziura koło kasety i dwie z prawej strony. Niestety klucze kosztują majątek:
http://allegro.pl/jonnesway-zestaw-kluc ... 77157.html
Proponuje Ci dostac Się do radia od tyłu konsoli i je wypchnąć. Możesz te spróbowac wyciagnąc wsadzając palce tam gdzie kasetę i ciągnąć
http://allegro.pl/jonnesway-zestaw-kluc ... 77157.html
Proponuje Ci dostac Się do radia od tyłu konsoli i je wypchnąć. Możesz te spróbowac wyciagnąc wsadzając palce tam gdzie kasetę i ciągnąć

Ja u siebie demontowalem ten panel na konsoli srodkowej-trzeba uwazac aby kratek nawiewu nie polamac. Od spodu nad popielniczka masz 2 srubki a reszta juz jest na zatrzaskach. Sadze ze to moze nie byc orginalne radio-u mnie nie mialo sciaganego panela ale moze to tylko roznice w wyposazeniu. Dodatkowo u mnie radio bylo przykrecone po bokach takimi kątownikami i wlasnie z buda stykajac sie z radiem dawala mase.
Kupie P11.144 SR20DE/ga16de galant 2.0 avensis 2.0 accord1.8 2.0 kontakt pw
Probowałem ciągnąć za kasetę, ale ani drgnie.
@dominik86 chyba ma rację, spróbuję tak zrobić, tym bardziej że widzę jakąś śrubkę przez jedną z dziurek, która wychodzi z boku.
W tej wnęce pod panelem środkowym na którym jest radio, w górnej części jest wbudowany u mnie jakiś przycisk. Też taki macie? Wiecie może od czego on jest?
Dziękuję.
@dominik86 chyba ma rację, spróbuję tak zrobić, tym bardziej że widzę jakąś śrubkę przez jedną z dziurek, która wychodzi z boku.
W tej wnęce pod panelem środkowym na którym jest radio, w górnej części jest wbudowany u mnie jakiś przycisk. Też taki macie? Wiecie może od czego on jest?
Dziękuję.