/F/I/A/T/ Tipo 1.8ie czyli Tipo po raz trzeci :)
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
/F/I/A/T/ Tipo 1.8ie czyli Tipo po raz trzeci :)
Z racji że Tikacza udało się dobrze sprzedać zacząłem rozglądać się za czymś lepsiejszym. Oglądałem mnóstwo ofert i za porama autami jeździłem między innymi Mareą, Bravą, Mondeo, Alfą Romeą, Primerą, ALmerą itd. Niestety wszystkie po zobaczeniu na żywo to były już typowo złomy. Wczoraj miałą się trafić meganka, już miałem zaklepane i miałem jechać, niestety zakichany handlarz sprzedał wcześniej ale przynajmniej dał znać.
Wczoraj jeszcze szukałem innych ogłoszeń do momentu jak jeden z forumowiczów wrzucił link do Tipo na allegro. Od razu telefon do właściciela i tak oto mam znów Tipo
Teraz o autku:
Tipo 1.8ie z LPG r 1995
wyposażenie: wspomaganie, centralny zamek, welurowa tapicerka, halogeny , elektryczne szyby, elektryczny szyberdach, aluski.
Stan auta normalnie nie uwierzycie 8) Podłoga calutka, bez żadnej dziury, progi całe bez dziur rdzy, na końcach mają oryginalne kanty.
Komora silnika elegancka, motor pięknie chodzi. Wnętrze też mocno zadbane.
Właściciel były kupe rzeczy powymieniał w aucie, ale że kupił maree (najlepsze że dzień wcześniej był w mojej miejscowości oglądać właśnie dla siebie auto)
DO roboty możliwe że tarcze i klocki aczkolwiek zobacze co powie mechanik. Po zdjęciach widać że miał lekką klepke ale błotnik jest do odratowania i myślę że zderzak też (tym bardzię że to szeroki wlot) Reczny żyleta :badgrin: Przyjrzeć się muszę zamkowi tylnej klapy bo otwiera się tylko jak jest kluczyk przekręcony, oraz troche skrzypi zawias w prawych drzwiach od pasażera, i muszę obczaić jak przetkać kanaliki od szyberdachu, bo czasem na deszczu zbiera trochę wody w lampce podsufitowej Alusy w stanie przyzwoitym i nawet mi się podobają
Elektronika działa bardzo dobrze Wszystkie podświetlenia nawiewu, manetki, szyby itp świecą idealnie.
Poniżej zamieszczam zdjęcia z ogłoszenia, swoje dodam po rejestracji ogarnięciu paru spraw.
Wczoraj jeszcze szukałem innych ogłoszeń do momentu jak jeden z forumowiczów wrzucił link do Tipo na allegro. Od razu telefon do właściciela i tak oto mam znów Tipo
Teraz o autku:
Tipo 1.8ie z LPG r 1995
wyposażenie: wspomaganie, centralny zamek, welurowa tapicerka, halogeny , elektryczne szyby, elektryczny szyberdach, aluski.
Stan auta normalnie nie uwierzycie 8) Podłoga calutka, bez żadnej dziury, progi całe bez dziur rdzy, na końcach mają oryginalne kanty.
Komora silnika elegancka, motor pięknie chodzi. Wnętrze też mocno zadbane.
Właściciel były kupe rzeczy powymieniał w aucie, ale że kupił maree (najlepsze że dzień wcześniej był w mojej miejscowości oglądać właśnie dla siebie auto)
DO roboty możliwe że tarcze i klocki aczkolwiek zobacze co powie mechanik. Po zdjęciach widać że miał lekką klepke ale błotnik jest do odratowania i myślę że zderzak też (tym bardzię że to szeroki wlot) Reczny żyleta :badgrin: Przyjrzeć się muszę zamkowi tylnej klapy bo otwiera się tylko jak jest kluczyk przekręcony, oraz troche skrzypi zawias w prawych drzwiach od pasażera, i muszę obczaić jak przetkać kanaliki od szyberdachu, bo czasem na deszczu zbiera trochę wody w lampce podsufitowej Alusy w stanie przyzwoitym i nawet mi się podobają
Elektronika działa bardzo dobrze Wszystkie podświetlenia nawiewu, manetki, szyby itp świecą idealnie.
Poniżej zamieszczam zdjęcia z ogłoszenia, swoje dodam po rejestracji ogarnięciu paru spraw.
pogratulować zakupu,bardzo ładne tipo ,poliftowe,z fajnym lubiącym wysokie obroty silnikiem ,sam zaczynałem od fiata tempry 1.6,do którego potem wsadziłem silnik 2.0i 8v i powiem wam że jak na tamte lata to ganiało to niesamowicie i co najlepsze,cały czas na gazie i nigdy się w nim nic nie zepsuło....sentyment został do dzisiaj
mimier, jeśli wierzyć licznikowi 119.000 ale na bank więcej Deska digital fajna ale troche awaryjna więc lepiej taka jak jest
[ Dodano: 2014-01-18, 09:46 ]
Shadows, Liczyłem że się jakaś okazja trafi i tak mi sie udało z tipkiem bo cena super i stan też
[ Dodano: 2014-01-20, 15:51 ]
Wczoraj zaliczony wypad do kolegi forumowego TTT I mała sesyjka
A tu moje zdjęcia po myciu Tipolota:
Basz mi się podoba
[ Dodano: 2014-01-20, 15:54 ]
Post powtórzony z uwagi na błąd na forum
No skądś to znammimier pisze:Zawsze mi sie ta bryla nadwozia podobala
[ Dodano: 2014-01-18, 09:46 ]
Shadows, Liczyłem że się jakaś okazja trafi i tak mi sie udało z tipkiem bo cena super i stan też
[ Dodano: 2014-01-20, 15:51 ]
Wczoraj zaliczony wypad do kolegi forumowego TTT I mała sesyjka
A tu moje zdjęcia po myciu Tipolota:
Basz mi się podoba
[ Dodano: 2014-01-20, 15:54 ]
Post powtórzony z uwagi na błąd na forum
Tico->Tipo - zmieniłeś tylko jedną literę
Gratulacje zakupu auta - szerokości i bezawaryjności.
Gratulacje zakupu auta - szerokości i bezawaryjności.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
A więc świec i kabelki NGK już sobie śmigają Kpl elektrycznych lusterek kpl z joyiem mam już od kolegi z forum TTT, czeka na dobrą pogodę
A dziś przy okazji dowiedziałem się że moje Tipo miało zmieniony silnik i mam ciut lepszy niż w dowodzie tj wielopunkt nie 90 a 97 KM
A dziś przy okazji dowiedziałem się że moje Tipo miało zmieniony silnik i mam ciut lepszy niż w dowodzie tj wielopunkt nie 90 a 97 KM
Ostatnio zmieniony 2014-02-08, 22:41 przez KrzychuB, łącznie zmieniany 1 raz.
KrzychuB nie "km" tylko "KM". Bo wyszło jakbyś miał 97 kilometrów . Poprawiłem już.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Szczerze to jeszcze w tak dobrym stanie Tipo nigdy nie widziałem.
Pogratulować auta.
Pogratulować auta.
Polska Jazda http://www.polskajazda.pl/Profil,Fiat,P ... mera/25888
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Fajna fura miałem Uno w takim kolorze
Kupiłem nowy w salonie i po 10 latach oddałem na złom
Poza szybami i oponami wszystko mi zardzewiało
A auto nigdy nie miało naprawy blacharskiej ani lakierniczej
Życzę aby Cie to nie spotkało
Kupiłem nowy w salonie i po 10 latach oddałem na złom
Poza szybami i oponami wszystko mi zardzewiało
A auto nigdy nie miało naprawy blacharskiej ani lakierniczej
Życzę aby Cie to nie spotkało
Nasze Nisma
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Nissan/Sunny/60133
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Nis ... ima/105105
Pozdrawiamy Wszystkich.
MICHAŁ Z ZOSIĄ oraz KAMILKIEM i MARCINKIEM
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Nissan/Sunny/60133
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Nis ... ima/105105
Pozdrawiamy Wszystkich.
MICHAŁ Z ZOSIĄ oraz KAMILKIEM i MARCINKIEM
Ad@mus, owszem zrobie taki mam plan w okolicach maja
[ Dodano: 2014-04-02, 13:43 ]
kiepskie wieści, tipo było dziś na pomiarze ciśnienia w związku z ostatnimi problemami. Niestety......... RIP cisnienie 5 atmosfer na każdym cylindrze :sciana: Jutro będzie zdjęta głowica i zobaczymy co dalej. Na 99% na 3-cim nie pracuje w ogóle (co tak mi się wydawało jak słuchałem pracy silnika).
Szlag....
[ Dodano: 2014-04-02, 13:43 ]
kiepskie wieści, tipo było dziś na pomiarze ciśnienia w związku z ostatnimi problemami. Niestety......... RIP cisnienie 5 atmosfer na każdym cylindrze :sciana: Jutro będzie zdjęta głowica i zobaczymy co dalej. Na 99% na 3-cim nie pracuje w ogóle (co tak mi się wydawało jak słuchałem pracy silnika).
Szlag....
Vixo x2 . Sprzedaj tego parcha i kupuj Primerę.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Najpierw myślałem że może gaziarz się źle wpiął więc żeby wykluczyć usterkę auta zrobiłem te kompresje. I okazało się że cewki po wymianie działają bez zarzutu. No to wtedy odłączyliśmy gaz na stałe ( na razie) i okazało się że tipek zapierd*ala jak głupi, no ale kompresja słaba bardzo, podciśnienia prawie nic, słabe przez to hamulce. Na wstępie mechanik mówił dziś o robocie zaworów, głowicy itp. Jutro jak ściągnie głowice to zobaczy się co tam jest za kaszanka, mam nadzieje że pierścienie są całe, bo jak pisałem nie bierze ani krzty oleju, ani nie ubywa płynu (oprócz tego co nakapie przez dziurkę w chłodnicy u góry), ani też nie kopci w żaden sposób. Co do dalszych losów tipka to się okaże, bo jednak tipo jak dla mnie to super autko i mam cholerny sentyment, dostało przez to też nowy gaz sekwencyjny.