Boro1989 pisze:Bombel cos malo liczysz tego swapa bez robocizny i zreszta z robocizna liczysz za duzo

swap na ve to koszt okolo 5tys z silnikiem robocizna i swinka, a samemu to koszt 2.6 silnik do tego transport silnika i ecu do tego wwiec wychodzi okolo 3.5

Zmienna faze ogarniesz na det 2, a uzywki za 200 PLN chodzą plus 2700 silnik i zalezy gdzie mieszkasz to transport.
Co do 5k PLN z robocizną, to daj znać gdzie to chętnie podjadę. Samo wyciągnięcie silnika to 500-800 PLN
Poza tym zgodnie z rozumowaniem
czajnika startujemy ze zdrowym DE, który można opchnąć za 800-1000 PLN
czajnik pisze:czy to napewno całośc aby pozyskać włożyć i odpalić seryjne VE??
Tak. Skrzynia zostaje i wiązka od DE. Świnka jest celem podłaczenia zmiennej fazy
czajnik pisze:bo za te pieniądze które wydasz na to aby mieć VE odpalone pod maską zrobisz z DE podobne osiagi
Ja po wsadzeniu 3000 PLN ze 143 KM/181 Nm osiągnąłem 153 KM i 196 Nm
SiwoL pisze:Ciekawe bo z tego co wiem jak Cobcio wsadzał to do seryjnych aut z seryjnym wydech całym! To wypluwały w granicach +/- 170km
Dawne czasy, zanim nauczył się kręcić wałkami
czajnik pisze:sam też napisałeś że nie masz gwarancji że kupisz VE w dobrym stanie
Jak ogarnieta osoba jedzie po silnik to nie kupi szajsu. Poza tym jest gwarancja rozruchowa
[ Dodano: 2013-03-14, 18:33 ]
czajnik pisze:zaraz się okaże żemajac taki sam budżet jak na montaż seryjnego VE można więcej wyskrobać za tę kasę z DE iwcale bym sie nie zdziwił:))))
To własnie Ty chcesz to udowodnic, ale słabo Ci idzie

Weź też pod uwagę to, że VE ma takie bajery jak natrysk oleju na denko tłoka przez co jest bezpieczniejszy