Usprawnianie SR20DE i rezultaty
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
Zmieniajac przepustnice i tak musisz stoic i sporo skrobac kolektor dolotowy. Musle ze w seryjnym SR to sie mija z celem. Do takich przepustbic to i walki wypada zmienic.
Glowice pomodzic, kolektor dolotwy takze. Pomyslec nad wiekszymi zaworami. Takie rzeczy trzeba zobic "z glowa", bo samo wrzucenie przepustnicy tylko pogorszy osiagi
Glowice pomodzic, kolektor dolotwy takze. Pomyslec nad wiekszymi zaworami. Takie rzeczy trzeba zobic "z glowa", bo samo wrzucenie przepustnicy tylko pogorszy osiagi

Są jeszcze Catcamsy, w których nic nie trzeba wymieniać:-)killer2000 pisze:do deh RR bez wymiany sprężynek i tależyków są tylko 2 firmy które robią wałki aftermarketowe JMT s3r i tomei poncams
http://www.catcams.com/engines/camshaft-setup.aspx
posprawdzaliśmy z Januszem masy wału i kol zamachowych
wychodzi na to ze p11 ma duzo lzejszy uklad
viewtopic.php?p=370012#370012 - tutaj dokladny opis
pytanie brzmi czemu p11 nie wkreca sie jakos dziko na obroty skoro jest duzo lzej zakrecic taka masa jak w p10, powinno przeciez byc szlifiersko mega wow
Hądziarze budują hybrydy, trza obadac co w jakim SR20 bylo lepsze i mysle ze takie hybrydy SR20 bylyby mega
wychodzi na to ze p11 ma duzo lzejszy uklad
viewtopic.php?p=370012#370012 - tutaj dokladny opis
pytanie brzmi czemu p11 nie wkreca sie jakos dziko na obroty skoro jest duzo lzej zakrecic taka masa jak w p10, powinno przeciez byc szlifiersko mega wow

Hądziarze budują hybrydy, trza obadac co w jakim SR20 bylo lepsze i mysle ze takie hybrydy SR20 bylyby mega

Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
moze to nie mod na power up ale mam pytanie, jak zalozyc i z czego linke gazu zeby nie szla nad silnikiem tylko za??
tak jak tutaj(mialo nie byc ve w tym temacie wiec umawiamy sie ze to DE z deklem VE bo dekiel z DE malowal sie proszkowo w czasie robienia foto)

tak jak tutaj(mialo nie byc ve w tym temacie wiec umawiamy sie ze to DE z deklem VE bo dekiel z DE malowal sie proszkowo w czasie robienia foto)
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
Ad@mus, zmienić kierownicę na prawą stronę 

Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
OEM, po prostu po wyjściu ze ściany grodziowej patrząc od przodu auta idzie lekko w prawo do kielicha, robi nawrót po łuku w lewo idzie za kolektorem, do przeciwnego kielicha, po łuku i do przepustnicy. Dodam, że śmigam tak 3,5 roku i nie ma żadnych problemów.
BTW to powinno być w tuningu wizualnym
BTW to powinno być w tuningu wizualnym

"Wieczorami na ulicy szukam chętnych do.....zabawy w berka..."
Moje GT
Moje GT
Hm... Wiele się mówi o tym, że długością dolotu można wiele popsuć, bądź zyskać. Jak jednak wygląda sprawa w przypadku zwiększenia pojemności samego kolektora dolotowego? Czy po powiększeniu kolektora dolotowego bezwzględnie wymagane byłoby strojenie?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podróże małe i duże
-
- fanatyk nissana
Swoje pytanie zadałem po trafieniu na taką oto ofertę, co prawda dotyczącą silnika Hondy, no ale założenia są przecież takie same:
http://olx.pl/oferta/kolektor-dolotowy- ... 3035586911
Głównie chodzi mi o dołożenie podkładek pod dwie części kolektora dolotowego, a tym samym zwiększenie jego objętości:
Pozdrawiam
http://olx.pl/oferta/kolektor-dolotowy- ... 3035586911
Głównie chodzi mi o dołożenie podkładek pod dwie części kolektora dolotowego, a tym samym zwiększenie jego objętości:

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Wiecie, mnie tu na razie interesowałaby informacja, czy gra warta jest świeczki i coś tym idzie osiągnąć. 

Podróże małe i duże
Ad@mus, tylko że nie mam silnika RR 
No i podkładka to podkładka - bez kombinowania wrzucasz między części kolektora. A przy wrzucaniu z p10 trzeba trochę pokombinować...
Pozdrawiam

No i podkładka to podkładka - bez kombinowania wrzucasz między części kolektora. A przy wrzucaniu z p10 trzeba trochę pokombinować...
Pozdrawiam
Podróże małe i duże