ściek oleju turbo
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
ściek oleju turbo
mam takie pytanie czy ma ktoś jakieś zdjecie jak ma zrobione ściek oleju w silniku SR20DE+T albo w GTI-R bo nie wiem jak to zrobić najlepiej 

Gdzie zaczyna się pasja.........
....tam kończy się ekonomia
Nie jedź szybciej, niż lata Twój Anioł Stróż.
100nx SR20DE+T był
SKYLINE R33 Spec2 jest
....tam kończy się ekonomia
Nie jedź szybciej, niż lata Twój Anioł Stróż.
100nx SR20DE+T był
SKYLINE R33 Spec2 jest
Ryba do tablicy
silnik na wierzchu masz 

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
Najlepiej tak jak w GTiR czyli wywiercić otwór nad górną miską olejową z prawej strony (przy skrzyni) Jest takie wypłaszczone okrągłe miejsce i tam się można nawiercić i zagwintować. Nie mam foty ale łatwo je zlokalizować. Ryba też tak zrobił. Niech wróci z trasy to może jutro fotę wrzuci 
Mam też miskę ze starego silnika z wspawanym kikutem na który nachodzi wąż. W zeszłym roku ze starego silnika zdjąłem. Ale wydaje mi się, że lepszą opcją jest wkręcenie się w blok... oliwa swobodnie spływa w dół.
Znalazłem coś takiego tylko uwaga silnik jest odwrócony. Dziura z gwintem można dorobić króciec i na to naciągnąć węża

Mam też miskę ze starego silnika z wspawanym kikutem na który nachodzi wąż. W zeszłym roku ze starego silnika zdjąłem. Ale wydaje mi się, że lepszą opcją jest wkręcenie się w blok... oliwa swobodnie spływa w dół.
Znalazłem coś takiego tylko uwaga silnik jest odwrócony. Dziura z gwintem można dorobić króciec i na to naciągnąć węża

Nissan Primera SR20DE+T
Dobra robota, to najlepsze miejsce na spływ oleju. I oczywiscie nie może być on zbyt wąski bo zatrzymuje olej w turbinie. 20mm śr. wewnętrznej powinno być git.
BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road.
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
http://naforum.zapodaj.net/261b546ca530.jpg.html
u mnie na rozebranym przodzie też widać. niedaleko skrzyni. pionowo w dół od przestrzeni miedzy 3 a 4 cylindrem.
Silnik seria z Avenir
u mnie na rozebranym przodzie też widać. niedaleko skrzyni. pionowo w dół od przestrzeni miedzy 3 a 4 cylindrem.
Silnik seria z Avenir
viewtopic.php?t=15336 - bluzy NISSANZONE.pl w sprzedaży