Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
to nie takie proste. Pompa jest montowana na przewód hamulcowy idący na tyle koła. z racji tego że do tyłu ida dwa przewody to trzeba zmodyfikować cały układ. kolejna sprawa jest ABS. jesli zasadzisz hydraulika to nie wiem czy ABS nie dostanie pier...olca jak zaciągniesz łapę.
jeśli jesteście faktycznie zainteresowani to mogę opisać co nalezy zmienić aby zamontować w zależności od tego czy to almera primera i która wersja. układy hamulcowe się różnią. paza tym to hamulce nie ma miejsca na jakiekolwiek błędy.
Ryba czy układ po wywaleniu ABS został krzyżowy? ile jest wyjść z pompy hamulcowej.
Vixo pompa hamulcowa jest u Ciebie z primery? dwa wyjścia czy więcej? u ciebie proponuję całość zrobić na nowo zgrywając to z wywalenie ABS
[ Dodano: 2013-03-01, 06:37 ]
Obaj macie mocny hamulec z przodu i bardzo zarąbiście bo to pozwala na wywalenie korektora/rów hamowania. w innym wypadku należy zamontować korektor np regulowany przed pompą ręcznego.
jak już będę wszystko wiedział od Was to naskrobie schemat bo najprawdopodobniej będzie taki sam dla obu fur:)
[ Dodano: 2013-03-01, 09:24 ]
myślę że to Wam wystarczy:)
[ Dodano: 2013-03-01, 09:25 ]
jeśli chcecie pozostać przy układzie krzyzowym trzeba zamontować dwiepompy i schemat jest wtedy inny. odrazu uprzedzam że róznie podchodzą do tego na KJS. w niektórych klubach zabraniają hydraulicznego bo jest to modyfikacja hamulców. poza tym musi to być zrobione porządnie. na rajdach wyższej rangi przeróbki muszą być zgodne z homologacją FIAi jesli nie sa to samochód nie wystartuje.
[ Dodano: 2013-03-01, 09:34 ]
zalecam aby do budowy układu użyć nowych przewodów. poprorowadzic i pomocować je tak aby nie obcierały się bo wiadomo czym to z czasem skutkuje.
a ja radzę i Rybie i Vixo i Tobie Killer żebyście zrobili sobie od A do Z z tyłu hamulce, rozebrać zaciski i zapewniam Was że nie będziecie narzekać. Zastanawiacie się jak zrobić super hebel z tyłu, nie mając podstawowego jak z fabryki. Jak klientom regeneruje zaciski z tyłu to się dziwią, bo takiego nigdy nie mieli. I wreszcie mogą się pobawić nawet na suchym asfalcie. Zacznijcie od tego
Mac-u ja mam ręczny zrobiony. W ubiegłym sezonie było to ogarnięte tak jak P. Bóg przykazał. Jednak po moim zaciągnięciu ręcznego, linka poszła dwa razy.
Czajnik dziękuje za info z pewnością się przyda, Jak będę miał jeszcze jakieś pytania napisze