Janusz, minęło trochę czasu, a ja nadal nie wiem o co Ci chodzi z tym kolektorem... Ponadto chyba usunięto postyjanusz pisze:Jak widać do pełnoprawnego 4-2-1 to temu trochę brakuje
Kolektor wydechowy
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Modzelitto, w dziale jest mały bałagan bo jest kilka tematów dotyczących wydechów, kolektorów i pochodnych. Jak znajdę czas to ogarnę to wszystko w jedno.
Co do kolektora to sonda w nim wbrew pozorom sczytuje wartości z 4 kanałów - w jej miejscu jest połączenie wszystkich kanałów i dlatego janusz nazwał to niepełnoprawnym kolektorem 4-2-1, bo faktycznie to jest coś w stylu 4-1(czyli sonda)-2-1
Jeżeli coś pomyliłem to proszę o poprawkę
Pozdrawiam
Co do kolektora to sonda w nim wbrew pozorom sczytuje wartości z 4 kanałów - w jej miejscu jest połączenie wszystkich kanałów i dlatego janusz nazwał to niepełnoprawnym kolektorem 4-2-1, bo faktycznie to jest coś w stylu 4-1(czyli sonda)-2-1
Jeżeli coś pomyliłem to proszę o poprawkę
Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Zielkq pisze:wbrew pozorom sczytuje wartości z 4 kanałów
I bardzo dobrze. Znany jest przypadek na tym forum, gdzie w kolektorze do SR20 typu home made, lambda czytała wartości tylko z jednego tłoka. Niestety, akurat na tym cylindrze wraz z upływem kolejnych km zrobiło się małe kuku, którego efektem >właśnie przez odczyty lambdy< było szybkie usmażenie całego motoru.
Poza tym nie rozmawiamy o sondzie, tylko o układzie portek. Wyraźnie widać jak 4 kanały łączą się w 2, następnie w jedną, ale to dopiero za katem...
QG15+
Pytanie , wreszcie który kolektor do jest najlepszy do SR ?
Mam SR20DE z S15 i wkładam do S13 i będę robił wydech nowy i chciałem się dowiedzieć który kolektor można by zaadoptować albo kto wykonuje najlepsze
Mam SR20DE z S15 i wkładam do S13 i będę robił wydech nowy i chciałem się dowiedzieć który kolektor można by zaadoptować albo kto wykonuje najlepsze
P10 CrashTest - corsa skasowana włącznie z słupkami drzwiami i szybą
P11 Skandynaw - na wiosnę ukończę
S13 200SX CA18DET - Driftcar w budowie
P11 Skandynaw - na wiosnę ukończę
S13 200SX CA18DET - Driftcar w budowie