Nie wiem czy jest to odpowiedni dział na moje pytanie ( jeżeli nie to z góry przepraszam ).
Potrzebuje porady odnośnie nowego T32, może ktoś coś ciekawego jest w stanie napisać o nowym xtrailu jako że jestem zainteresowany zakupem takowego. Auto generalnie mi się podoba ale jest jeden problem że ze względu na moją żonę która trochę nieogarania manualów jestem zmuszony do kupna auta ze skrzynią xtronic.
I tutaj pytanie do Was drodzy forumowicze czy ktoś jeździł x-trailem bądź qashqaiem w konfiguracji 1.6dci i automatem.
Powiem szczerze że poprzednie generacje CVT kompletnie nie przypadły mi do gustu jako skrzynie bezstopniowe, więc mam bardzo duże obawy co do zakupu auta właśnie z taką skrzynią.
Ta która jest teraz montowana z tego co rozmawiałem w salonie jest kolejną generacją i podobno jest ona o wiele lepsza niż ta poprzednia, symuluje z tego co słyszałem siedem przełożeń. Jednak obawy mam wielkie bo nie chce być potem nie mile zaskoczony, gdzie w silnkiu diseal i przy odpowieniej ilości Nm auto powinno ciągnąć już od dolnego zakresu obrotów a boję się że będzie wyło i wkręcając silnik na obroty i mało jechało.
Dodam że moje wahania miała rozwiać jazda próbna, ale niestety dzwoniłem chyba do wszystkich salonów w Polsce i żaden nie oferuje jazdy próbnej ze skrzynią xtronic

Może ktoś z Was ma i użytkuje nową skrzynię xtronic i będzie w stanie napisać coś na ten temat, lub jeżeli ktoś jest z Trójmiasta bądź okolic i będzie tak dobry aby pokazać jak to auto jeździ to chętnie podjadę i oczywiście odpowiednio podziękuje za pokazanie

Czekam na Wasze spostrzeżenia i pozdrawiam wszystkich.