[Z50] Hałasująca klapa bagażnika
Moderator: azorek
[Z50] Hałasująca klapa bagażnika
Mam już dosyć irytującego odgłosu dochodzącego z bagażnika. Przejeżdżając przez nierówności na drodze z tyłu coś stuka, domniemywam winowajcę - klapa bagażnika. Miał ktoś z Kolegów do czynienia z podobnym zjawiskiem ? Co jest przyczyną ?
pdw88, sprawdź czy zamek odpowiednio trzyma klapę. Czy wszystkie spinki trzymają dobrze tapicerkę? Czy jak staniesz za samochodem i zaczniesz ruszać klapą to ona się rusza?
I jeszcze jedno - jak masz zamontowaną tablicę rejestracyjną - siedzi sztywno w ramce? Ramka dobrze zamocowana? Może jakieś gąbczaste podkładki między tablicę, a ramkę? Ramkę, a klapę?
Nie wiem jak w Murano, ale czy na klapie nie ma żadnych odbojników, którymi można kręcić, a tym samym regulować trochę jej docisk?
I jeszcze jedno - jak masz zamontowaną tablicę rejestracyjną - siedzi sztywno w ramce? Ramka dobrze zamocowana? Może jakieś gąbczaste podkładki między tablicę, a ramkę? Ramkę, a klapę?

Nie wiem jak w Murano, ale czy na klapie nie ma żadnych odbojników, którymi można kręcić, a tym samym regulować trochę jej docisk?
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."