Dziwne dzwieki przy zmianie biegow
Moderator: azorek
-
- nowy na forum
Dziwne dzwieki przy zmianie biegow
Witam wszystkich bardzo serdecznie.Od wczoraj jestem na forum i jest to moj pierwszy post.Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem Nissana Murano.Jednak ostatnio uslyszalem jakies dziwne dzwieki przy zmianie biegow.Wiem, ze jest to skrzynia bezstopniowa ale po obrotomierzu widze jak sie zmieniaja biegi i wtedy wlasnie jest ten dziwny dzwiek(taki jakby metaliczny odzwiek).Murano jest z roku 2006, ma przejechane 190000 i od 3 tygodni zalozony gaz(z tym ze gaz jest bardzo dobrej jakosci).Przy 188000 byl robiony duzy przeglad w ASO. Za jakiekolwiek informacje udzielone dziekuje
Muszisz sprawdzic poziom płynu w skrzyni. Jeżeli nie był wymieniany, po przydałoby sie go zmienić, jezli natomost byl wymieniany to kiedy i co zostało tam wlane. Odnoścnie płynu do skrzyni przeczytaj tutaj: viewtopic.php?t=5613
i tutaj: viewtopic.php?t=5431
Płyn inny niż NS-2 powoduje uszkodzenie skrzyni.
i tutaj: viewtopic.php?t=5431
Płyn inny niż NS-2 powoduje uszkodzenie skrzyni.
-
- nowy na forum
Dzieki bardzo za informacje.Czy chodzi o plyn CVT? Jesli tak to przed wczoraj sprawdzalem i i byl dobry poziom i bardzo czysciutki.Podjechalbym najlepiej do serwisu ale jestem w Holandii i troche problem z jezykiem.Nie wiesz czy moze jak zadzwonie do serwisu gdzie byl ostatnik przeglad to moga cos wiedziec(czy maja to w komputerze)?