Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[Murano] Niedziałaja mi gniazda 12 V

Moderator: azorek

Awatar użytkownika
BESEL_
fanatyk nissana

[Murano] Niedziałaja mi gniazda 12 V

Post autor: BESEL_ » 2010-01-27, 09:28

O tym problemie pisałem juz na nkpl ale dalej nic na to nie poradziłem... Jedyne dziłające gniazdo to to koło schowka. Pozostałe czyli to w bagazniku i to w podłokietniku nie dziala
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez BESEL_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bilro
wiem o czym pisze

Post autor: bilro » 2010-01-27, 13:43

BESEL_, znalazlem schemt polaczen - sprawdz bezpieczniki.
Gniazdko kolo schowka pasazera jest na innym obwodzie niz w podlokietniku i w bagazniku. Za bagaznik i podlokietnik odpowiada wiec takze inny bezpiecznik. Na bezpiecznikach od gniazdek 12V nie ma podlaczonych zadnych innych urzadzen, wiec nawet jezeli sie one przepalily, to po prostu przestana dzialac tylko gniazdka 12V, nie bedzie to mialo wplywu na jakiekolwiek inne urzadzenia w samochodzie. Bezpieczniki od "zapalniczek" powinny miec wartosc 15A.

Schemacik 1:
Obrazek

Schemacik 2: (gniazda zapalniczek oznaczone sa na nim jako P/SCKT - czyli Power Socket)

Obrazek

Jakby nie pomoglow, to w serwosowce jest tez wyrysowany przebieg kabli, schemat polaczen itd, co moze byc przydatne w czasie ewentualnej wizyty u elektryka, ale ja tam obstawialbym bezpoiecznik :)

Awatar użytkownika
BESEL_
fanatyk nissana

Post autor: BESEL_ » 2010-01-27, 17:05

bilro, Ty jesteś jak zdrowie...punkt za pomoc poleciał.... zobacze później albo jutro te bezpieczniki:)

no to po pracy zajrzałem do bezpieczników i miałeś racje. Przepalił się... tylko gdzie ja to maleństwo kupię:)

jacinek
nowy na forum

Post autor: jacinek » 2011-01-17, 00:42

U mnie nie dzialalo gniazdo w bagazniku.... Smieszna sprawa, kabel wisial se obok, niepodlaczony :)
Marcin

ODPOWIEDZ

Wróć do „Murano”