Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.


Dziękujemy!

[Note] Reset licznika miedzyprzegladowego

Moderator: Zielkq

Awatar użytkownika
dylson
fanatyk nissana
Posty: 2121
Rejestracja: 2009-11-29, 13:53
Lokalizacja: Radomsko

[Note] Reset licznika miedzyprzegladowego

Post autor: dylson » 2009-12-02, 20:12

Wlaczamy zaplon i czekamy na pojawienie sie symbolu klucza. Jak ow symbol sie pojawi trzeba nacisnac i przytrzymac przycisk zegara (ten od ustawiania). Kontrolka klucza powinna zaczac migac. Puszczamy guzik od zegara i nastepnie tym samym guzikiem ustawiamy za ile kilometrow nasze autko ma nam przypomniec o nastepnym przegladzie. Nie wiem cyz da sie ustawic inna wartosc niy 30 000.

Awatar użytkownika
gawel67
nowy na forum
Posty: 12
Rejestracja: 2009-12-09, 10:25
Lokalizacja: Niepołomice

Post autor: gawel67 » 2009-12-13, 14:05

A ja mam pytanko od drugiej strony. A mianowicie po przeglądzie w Bosch Car servis , symbol kluczyka w ogóle mi się nie pokazuje, a ja chciałbym go mieć nawet dlatego żeby przypominał mi o przeglądzie. czy można tę funkcję przywrócić, :?: jeżeli tak to w jaki sposób ???

Awatar użytkownika
JACKO29
fanatyk nissana
Posty: 724
Rejestracja: 2009-12-09, 11:38
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: JACKO29 » 2009-12-13, 14:13

Najwyraźniej coś zablokowali przy przeglądzie,najlepiej skontaktuj się z nimi i pogadaj.Może oni to zablokowali.Jak rozumie to i limit kilosów do przeglądu też Ci się nie świeci?
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075

Awatar użytkownika
gawel67
nowy na forum
Posty: 12
Rejestracja: 2009-12-09, 10:25
Lokalizacja: Niepołomice

Post autor: gawel67 » 2009-12-14, 16:29

Ilośc kilometrów do przeglądu oczywiście też nie jest wyświetlane, ogólnie ta funkcja znikła. Jutro do nich zadzwonie i dam znać !!

[ Dodano: 2010-01-06, 12:54 ]
Właśnie od nich wróciłem, trochę to trwało, ale taka była pora :hah:, ale do rzeczy, przyjęcie w Bosch car serwis ok, serwisant po prostu nie uaktywnił tej funkcji, panowie przeprosili i ot po sprawie, całość trwała 10 min :)

zulu40
nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: 2012-02-25, 12:52
Lokalizacja: krakow

Post autor: zulu40 » 2012-02-28, 22:01

witam,ja mam -1500 km i brak ikony kluczyka jak w takim razie to zresetowac czy ktos moze pomoc?

Awatar użytkownika
notek-a
stały bywalec
Posty: 125
Rejestracja: 2009-12-09, 23:42
Lokalizacja: Olsztyn

Post autor: notek-a » 2012-03-01, 22:39

Myślę, że tak samo jak napisano wyżej. Rozumiem, że - oznacza, że o tyle km przekroczyłeś wyznaczony przegląd. Proponuję oprócz resetu, zastanowić się też nad wymianą oleju. Chyba, ze to tylko licznik nie skasowany a przegląd był.

zulu40
nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: 2012-02-25, 12:52
Lokalizacja: krakow

Post autor: zulu40 » 2012-03-02, 21:25

olej oczywiscie wymienilem ale stacja gdzie to robilem miala tylko instrukcje do Mikry i nie potrafili tego zrobic w Nocie.Wyswietlane owe -1500 a teraz juz -1800 i przyciskane nic nie zmienia nic nie mruga aby dawalo sie skasowac czy edytowac wiec zagwozdka zostaje ale auto jezdzi jakby mu to splywalo zupelnie

Awatar użytkownika
notek-a
stały bywalec
Posty: 125
Rejestracja: 2009-12-09, 23:42
Lokalizacja: Olsztyn

Post autor: notek-a » 2012-03-02, 22:41

To jeszcze raz kopiuje z instrukcji:

"Można ustawiać odległość do wymiany oleju przez nacisnięcie (3) przycisku ustawienia planu wymiany oleju/przycisku ustawienia zegara przez 3 sekundy, podczas gdy wyświetlane są symbol klucza i odległość do wymiany oleju. Symbol i odległość do wymiany oleju zaczną migać i wyświetli się aktualny okres. Wciśnij przycisk (3) aby zwiększyć zakres odległości. Każdy krok zwiększa przedział odległości o 1000km. Przedział odległości może być ustawiony maksymalnie do 63000km, po którym wyswietlacz powraca do wartości zero.Jeśli nie zostaną wykonane żadne inne czynności, wyświetlaczpowróci do informacji o stanie oleju izostanie ustawiony nowy okres wymiany."

Trzeba to zrobić zaraz po przekręceniu kluczyka, wtedy gdy wyświetlana jest właśnie ta informacja. Chodzi o prawy przycisk - ten od ustawienia zegara.

zulu40
nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: 2012-02-25, 12:52
Lokalizacja: krakow

Post autor: zulu40 » 2012-03-08, 09:09

wielkie dzieki poszlo jakos wyjatkowo latwo i samo wskoczylo na 20000
a korzystajac z okazji jak to jest z wymiana swiec po 60000 cos tam czytalem o swiecach goracych zimnych o co chodzi kiedys kupowalem swiece bralem klucz nasadowy i heja

Awatar użytkownika
notek-a
stały bywalec
Posty: 125
Rejestracja: 2009-12-09, 23:42
Lokalizacja: Olsztyn

Post autor: notek-a » 2012-03-08, 10:00

zulu40 pisze:wielkie dzieki poszlo jakos wyjatkowo latwo i samo wskoczylo na 20000
a korzystajac z okazji jak to jest z wymiana swiec po 60000 cos tam czytalem o swiecach goracych zimnych o co chodzi kiedys kupowalem swiece bralem klucz nasadowy i heja
Nie mam pojęcia na temat temperatury świec, bo zmieniał to mechanik i chyba z tego co pamiętam wcale jakos nie czekał na ostygnięcie silnika.
Natomiast jeśli chcesz samemu pobawić się w wymianę, to musisz mieć bardzo długi klucz, bo świece są bardzo głęboko. Wczesniej trzeba zdjąć calą obudowę z góry silnika i odkręcić cewki (chyba to są cewki). Jakbym wiedział jak dodać zdjęcia, to bym to zrobił.[/list]

Awatar użytkownika
JACKO29
fanatyk nissana
Posty: 724
Rejestracja: 2009-12-09, 11:38
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: JACKO29 » 2012-03-08, 19:35

Zulu,zazwyczaj nie powinno się ruszać gorących świec.Powodem tego jest możliwość zerwania gwintu w gniazdach ,a w konsekwencji dość droga naprawa,czasami wymagająca wymiany całego bloku.Tak więc czasami trzeba uważać do kogo się jedzie.
Resztę potwierdzam to co pisał Notek.
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075

Awatar użytkownika
bonzo
fanatyk nissana
Posty: 4005
Rejestracja: 2009-11-29, 12:58
Lokalizacja: Bolechowo Osiedle
Kontakt:

Post autor: bonzo » 2012-03-08, 19:59

JACKO29 pisze:czasami wymagająca wymiany całego bloku.
raczej tylko głowicy ale to też kosztowne
Datsun280Z
Przyszła pora na Patrola
był Z31 Y60 N14 gti, gti-r,C23M



SCHODY DREWNIANE

Awatar użytkownika
JACKO29
fanatyk nissana
Posty: 724
Rejestracja: 2009-12-09, 11:38
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: JACKO29 » 2012-03-08, 20:14

Aaaaaa!Sorrrry myślałem o czymś innym a coś innego napisałem :D
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075

zulu40
nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: 2012-02-25, 12:52
Lokalizacja: krakow

Post autor: zulu40 » 2012-03-09, 22:00

wielkie dzieki raz jeszcze gdzies czytalem ze stacje bosch servis sa stacjami solidnymi wiec zaufam im i powierze wymiane swiec w moim notesie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób To Sam”