Wszystko co niżej opisane robicie na własną odpowiedzialność. Wszystko u Was może wyglądać inaczej i jeżeli coś popsujecie, to nie do mnie z pretensjami

Przy zasilaniu lampek wnętrza i stworzeniu zwarcia prawdopodobnie poleci rezystor w module ściemniacza - opis gdzieś na forum.
Co potrzebujemy?
- śrubokręt krzyżak
- coś do podważania (np. śrubokręt+szmatka)
- masa uszczelniająca
- trochę wolnego czasu
- jakieś zdolności manualne
Tytułem wstępu:
Ostatnio po większych deszczach na rozłożonej rolecie bagażnika znalazłem wodę, Szybkie rozeznanie i lokalizacja doprowadzają do anteny FM. Tutaj inżynierowie bardzo dobrze pomyśleli i znajduje się ona dokładnie nad lampką oświetlającą bagażnik - nie ma zatem konieczności demontażu całej podsufitki.
Jedziemy:
Ze względu na moduł ściemniacza warto przed rozpoczęciem prac odłączyć masową klemę od akumulatora (nie jest to jednak konieczne, jeżeli będziemy uważali, aby nie zrobić zwarcia)
Podważamy przez szmatkę śrubokrętem szybkę lampki w odpowiednim miejscu, a następnie odkręcamy dwie śrubki i delikatnie odchylamy całą lampkę.
(na zdjęciu ściągnięta szybka i wykręcona jedna śrubka)

Po odchyleniu lampki wyciągamy jedyną wtyczkę:

Tym samym dostęp do anteny stoi przed nami otworem. Następnie przy użyciu masy uszczelniającej delikatnie uszczelniamy całość (tutaj zdjęcie się niestety nie załapało... - ale będzie wiadomo o co chodzi) U mnie jedynie się delikatnie sączyło, ale i to powodowało, że przy większej ulewie zebrało się trochę wody w bagażniku...

Potem oczywiście montujemy wszystko w odwrotnej kolejności.
Pytania/skargi/wnioski?
Pozdrawiam