Przy odpowiednim rozmierzeniu można zastosować praktycznie każdy rodzaj siłownika

Takie miałem i dlatego takie założyłem

Do mocowania w elementach niewzmacnianych zastosowałem "nitonakrętki" M6

http://www.dsupolska.com.pl/technika.htm
Moderator: sergiej
Nie zwracałem na to zbytnio uwagi,ale skoro trzymają tylną klapę z szybą ,to z maską dadzą na pewno radę.Po założeniu jednego maska się trzymała u góry,a po założeniu dwóch podnosi się sama od ½ wysokości.Przy zamykaniu wystarczy opuścić ją do połowy i sama się zatrzaskuje.bombel pisze:A masz jakiś wzór na wytrzymałośc siłowników?? Tzn. jaką masę utrzymują??
To świeżutkie "petrygo",które zalałem po swapieBaSsGrU pisze: a i jeszcze na 1-szej fotce wypatrzyłem że w zbiorniczku płynu chłodniczego masz coś co wygląda na płyn do spryskiwaczy
Musiał byś poszukać i zorganizować cobie do nich (pożyczyć gdzieś) specjalną nitownicę.Ja po prostu miałem w pracy dostęp do nich i nitownicy.BaSsGrU pisze: a te nitonakrętki gdzie można dostać ? (OBI PRAKTIKER ITP ?)
...w przypadku tych od Audi problem polegał na tym, że były zbyt dużej średnicyalfabox pisze:Wszystko zależy od rozmieszczenia punktów zaczepienia,ale większość można dopasować
cinek010283 pisze:Dodam że siłowniki jakich użyłem pochodziły z Cinquecenta.