komputer gazowy pokazuje co jakiś czas komunikat o spadku napięcia--ostatnio nyska była po strojeniu lpg u COOBCIA i pięknie się zbierała--paląc ok 10,5 l LPG,teraz pali mi minimum 12,5 litra i ma dużo mniej mocy[nie ma elastyczności w ogóle]
a druga sprawa czyu jak mam naprawdę mało benzyny w zbiorniku to może to zakłócać pracę mojej sekwencji??jak dolałem benzyny to mam wrażenie że auto na LPG znowu lepiej przyspiesza..
Brak mocy na sekwencji - przy spadkach napięcia?
Moderator: Maniek-ol
Brak mocy na sekwencji - przy spadkach napięcia?
Ostatnio zmieniony 2010-04-03, 00:47 przez lukasgt, łącznie zmieniany 1 raz.
Robimy PSSST,195km300nm program by Coobcio
Saab znajdzie nowego wasciciela,zapraszam na Pw
Saab znajdzie nowego wasciciela,zapraszam na Pw
Re: BRAK MOCY NA SEKWENCJI--PRZY SPADKACH NAPIĘCIA?
nie wydaje mi się że mniej paliwa w baku wpływa na jazdę na LPG też mam sekwencję i czasami opary w baku j zbiera się tak samo... podłącz kompa jak masz możliwość i sprawdź czy wszystko okilukasgt pisze:a druga sprawa czyu jak mam naprawdę mało benzyny w zbiorniku to może to zakłócać pracę mojej sekwencji??jak dolałem benzyny to mam wrażenie że auto na LPG znowu lepiej przyspiesza..
z NISSANEM od 2006r. 
GTI
"jedyna taka" sprzedana

GTI

spadki napięcia jak wyczytałem to niestety standart w zimie ..generalnie to rozrusznik zarzyna aku i spadek poniżej 9 V u mnie widziałem i wtedy wywala błąd a tak normalnie to pokazuje o .0.6V mniejsze napięcie na instalce niż na mierniku ... choć naszczęśćie jak odepniesz aku to mapa wyrysowana ginie ale mnożnik zostaje i mapa się rysuje od nowa tak że wsio ok z zamulaniem to wydaje mi się że miałeś dostrojone do innej temp powietrza było zimniej inny AFR ...
Było tak Nissan sentra 1.6 115 KM Nissan P10 SR20 GT Nissan P11 SR20DEH
Obecnie: Prawie japoniec Volvo V40 1.9 turbo T4 200KM+
Modyfikacje LPG /Pomiary AFR/Strojenie AFR
Diagnostyka OBD 2
Obecnie: Prawie japoniec Volvo V40 1.9 turbo T4 200KM+
Modyfikacje LPG /Pomiary AFR/Strojenie AFR
Diagnostyka OBD 2