Ile Ci spala gazu?
Moderator: Maniek-ol
P11.144 z lowportem 97, po modach jakiś takiś, przy nie lekkiej nodze na mało polecanych podzespołach LPG, które uważam za bdb tj stag4+, acr01-150, acr01BFC miedź 6mm, mocy nie brakuje spala Srednio niecałe 9l
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
Ad@mus, mało strasznie, mi na trasie ciężko zejść poniżej 9, nie jeździ toto na ubogo?
P11.144, 2001, 223kkm, STAG ISA2, ACR01, HANA, strojone na AFR w GCS tuning, statystyki z 58kkm na LPG:
średnie spalanie: 10.82 l/100km
minimalne: 9.28
maksymalne: 12.23
W trasie do 130km/h zazwyczaj 9.5-10, tryb mieszany 10.5-11.2, samego miasta na szczęście nie jeżdżę, to nie wiem. Auto regularnie ciśnięte, bo latam obwodnicą do roboty. Żałuję, że nie notowałem sobie tankowań noPB98, bo tak to tylko orientacyjnie mogę napisać, że pali od 0.3-0.4 (lato) do 1l/100km (zima).
P11.144, 2001, 223kkm, STAG ISA2, ACR01, HANA, strojone na AFR w GCS tuning, statystyki z 58kkm na LPG:
średnie spalanie: 10.82 l/100km
minimalne: 9.28
maksymalne: 12.23
W trasie do 130km/h zazwyczaj 9.5-10, tryb mieszany 10.5-11.2, samego miasta na szczęście nie jeżdżę, to nie wiem. Auto regularnie ciśnięte, bo latam obwodnicą do roboty. Żałuję, że nie notowałem sobie tankowań noPB98, bo tak to tylko orientacyjnie mogę napisać, że pali od 0.3-0.4 (lato) do 1l/100km (zima).
pozdr. Kamil
Coś mało na SR20 mi po mieście 13l ,trasa średnio wychodzi mi 10-11l z prędkościami 140 km/h , moja stara WP11 paliła podobnie na 2 generacji jak obecna na sekwencji
a graty u mnie tech 214 ,AR01 , barracuda , wcześniej miałem reg-fasty spalanie podobne .
a graty u mnie tech 214 ,AR01 , barracuda , wcześniej miałem reg-fasty spalanie podobne .
jeśliś głupi to milcz niech pomyślę że mędrzec
ubogo nie ma bo strojone na AFR w okolice 12.6
wcześniej latałem do pracy i paliła ok 9l (50km w jedną stronę, trochę miasta, trochę odcinków pozamiejskich)
koła 195/65/15 zimowe pompowane przod 2.3 tyl 2.1, gaz z Craba
teraz ciężko określić ile pali bo dojezd mam tylko na pkp ok 5km to ledwo ci się na gaz przełączy
AFR na PB wynosi ok 14,5 do 3500rpm, potem leje na 13,5 ale już nie długo bo niebawem będę stroil na EMdet2
wiec nie wiem co myśleć ale mi takie spalanie się podoba, gdybym nie sprawdzil AFR i nie podlał to bym się obawiał ale sprawdzone i strojone zostało
[ Dodano: 2015-04-30, 12:01 ]
ps, na zbiorniku 36l robie ok 390km a czasem poleci i ze 420km
wcześniej latałem do pracy i paliła ok 9l (50km w jedną stronę, trochę miasta, trochę odcinków pozamiejskich)
koła 195/65/15 zimowe pompowane przod 2.3 tyl 2.1, gaz z Craba
teraz ciężko określić ile pali bo dojezd mam tylko na pkp ok 5km to ledwo ci się na gaz przełączy
AFR na PB wynosi ok 14,5 do 3500rpm, potem leje na 13,5 ale już nie długo bo niebawem będę stroil na EMdet2
wiec nie wiem co myśleć ale mi takie spalanie się podoba, gdybym nie sprawdzil AFR i nie podlał to bym się obawiał ale sprawdzone i strojone zostało
[ Dodano: 2015-04-30, 12:01 ]
ps, na zbiorniku 36l robie ok 390km a czasem poleci i ze 420km
-
- doświadczony forumowicz
- Kontakt:
i to jest klucz bo zamiast LPG spala PBAd@mus pisze: wcześniej latałem do pracy i paliła ok 9l (50km w jedną stronę, trochę miasta, trochę odcinków pozamiejskich)
montaż, strojenie LPG, AFR
kontakt przez NKP
kontakt przez NKP
nice-wawa, jazda codzienna plus deptanie od zechcenia=normalna jazda
regularnie wkręcam na wysokie obroty
mam zaufanie do mojego ustawiacza LPG... po wczorajszych bojach z signum 2.0T mogę stwierdzić ze robi cuda
mmmm.... 240km/h i strojenie na odcinkach prywatnych a podobno pętliło dobrze że byłem w pobliżu i podpiołem czujnik obrotów pod qboxa bo inaczej by nie było tak miodnie hyhy
regularnie wkręcam na wysokie obroty
mam zaufanie do mojego ustawiacza LPG... po wczorajszych bojach z signum 2.0T mogę stwierdzić ze robi cuda
mmmm.... 240km/h i strojenie na odcinkach prywatnych a podobno pętliło dobrze że byłem w pobliżu i podpiołem czujnik obrotów pod qboxa bo inaczej by nie było tak miodnie hyhy
A moje GTI pali od 10 do 12,5L LPG 12 wciąga przy 220
Sunny 1.6 16V - był
Uno 1.0 gaz - był
Vento 1.9 TD - był
Primera 2.0 TD - była
Almera GTI - JEST ":D
viewtopic.php?t=18922&postdays=0&postor ... &start=120
Uno 1.0 gaz - był
Vento 1.9 TD - był
Primera 2.0 TD - była
Falbinho, tyle to wciąga moje padło Pb przy V>150km/h
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Przy trasie 50km trasa 50km miasto i opór lece, 160-220km/h wychodzi mi MAX spalanie 12,5 LPG . Nie przekroczyłem tego jeszcze
Sunny 1.6 16V - był
Uno 1.0 gaz - był
Vento 1.9 TD - był
Primera 2.0 TD - była
Uno 1.0 gaz - był
Vento 1.9 TD - był
Primera 2.0 TD - była
-
- nowy na forum
- Suwakovsky
- wiem o czym pisze
Almera N16, 2003r., QG15DE 72KW (98KM) - bogata wersja wyposażenia (pełny komputer + NAVI z wyświetlaczem),
Instalacja gazowa:reduktor SHARK 1500, wtryski DRAGON, sterownik TECH 224.
Dystans - codzienne dojazdy do szkoły (~16km) (8km do pierwszych świateł prędkość ok.60-70km/h, potem obwodnica bez korków również porównywalne prędkości, tylko czasami się zdarzy, że światła przytrzymają max. 5 postojów na światłach)
Klimatyzacja i radio włączone - bez tego sobie jazdy nie wyobrażam.
Spalanie: 12l/100km
Instalacja gazowa:reduktor SHARK 1500, wtryski DRAGON, sterownik TECH 224.
Dystans - codzienne dojazdy do szkoły (~16km) (8km do pierwszych świateł prędkość ok.60-70km/h, potem obwodnica bez korków również porównywalne prędkości, tylko czasami się zdarzy, że światła przytrzymają max. 5 postojów na światłach)
Klimatyzacja i radio włączone - bez tego sobie jazdy nie wyobrażam.
Spalanie: 12l/100km
Maxima a33' 3.0' manual-instalacja KME DIEGO,mieszalnik GOLD,wtryski HANA Green,rurki fi8,pcv
Styl jazdy dynamiczny trasa 80%miasto20%--spalanie 12/13litrow Lpg
Maksymalne zużycie jakie odnotowalem to 15 l Lpg ,przy predkosciach 180_200km/h na autostradzie
Styl jazdy dynamiczny trasa 80%miasto20%--spalanie 12/13litrow Lpg
Maksymalne zużycie jakie odnotowalem to 15 l Lpg ,przy predkosciach 180_200km/h na autostradzie
Robimy PSSST,195km300nm program by Coobcio
Saab znajdzie nowego wasciciela,zapraszam na Pw
Saab znajdzie nowego wasciciela,zapraszam na Pw
Re: Ile Ci spala gazu?
Do czerwca miałem, powiedzmy spokój, spalanie miałem do 13 litrów w mojej P12 z silnikiem 1.8.
Od jakiegoś czasu coś zaczęło się dziać.
Ostatnio jak to przed wyjazdem na wakacje wymiana filtrów, świec, oleju i nawet nówki opony.
Spalanie ostatnio było po mieście około 15 do 16 tydzień temu podjechałem do gazownika powiedziałem co i jak, wgrał nową mapę i powiedział że troszkę będzie słabszy i powinno wrócić do mniejszego spalania.
Dzisiaj czerwona kontrolka zaczęła mi pojawiać się przy 95 km a przy 101 wjechałem na stację Lotos zatankować do pełna będę wiedzieć ile spalił.
I szok.
Weszło 19.8 litra.
Co może być ???
We wtorek wyjazd nad morze z Piotrkowa do Ustronia Morskiego mam ponad 500km!!!
Co radzicie?
Nie wymieniany był filtr w parowniku i fazy lotnej.
Parownik wymieniany 2 lata temu romasetto, komputer Diego 3 w tamtym roku i tak samo czerwona listwa chyba Valtek, świece NGK.
Pomocy
Ostatnio jak to przed wyjazdem na wakacje wymiana filtrów, świec, oleju i nawet nówki opony.
Spalanie ostatnio było po mieście około 15 do 16 tydzień temu podjechałem do gazownika powiedziałem co i jak, wgrał nową mapę i powiedział że troszkę będzie słabszy i powinno wrócić do mniejszego spalania.
Dzisiaj czerwona kontrolka zaczęła mi pojawiać się przy 95 km a przy 101 wjechałem na stację Lotos zatankować do pełna będę wiedzieć ile spalił.
I szok.
Weszło 19.8 litra.
Co może być ???
Co radzicie?
Parownik wymieniany 2 lata temu romasetto, komputer Diego 3 w tamtym roku i tak samo czerwona listwa chyba Valtek, świece NGK.
Pomocy
Ostatnio zmieniony 2018-08-05, 21:08 przez dcc69, łącznie zmieniany 1 raz.
Do czerwca miałem, powiedzmy spokój, spalanie miałem do 13 litrów w mojej P12 z silnikiem 1.8.
I szok.
Weszło 19.8 litra.
Co może być ???
Co radzicie?
Pomocy
I szok.
Weszło 19.8 litra.
Co może być ???
Co radzicie?
Pomocy
Primera P11 1.8 2000r Instalacja KME
Po mieście: 11,2
Trasa: 8,8 (cały czas 115km/h)
Po mieście: 11,2
Trasa: 8,8 (cały czas 115km/h)