Montaż butli w koło i powyginana podłoga. Prawidłowo?
Moderator: Maniek-ol
Montaż butli w koło i powyginana podłoga. Prawidłowo?
Witam. Wczoraj odebralem samochod od gazownika, dzisiaj przy okazji wjazdu na podnosnik popatrzylem pod spod i troche sie przerazilem sposobem zamontowania butli. Została ona włożona w miejsce koła zapasowego, oparła się normalnie o blachy, ale została wolna przestrzeń pomiędzy spodem butli a dnem bagażnika. Monter przykręcił butlę tak, że cała podłoga wygięła się o jakieś 10 cm, załamując blachę pod dość ostrym kątem. Czy nie powinno użyć się jakichś dystansów w wolną przestrzeń pomiędzy butlą a dnem podłogi (w końcu i tak ciężar butli spoczywa na obręczy tej wnęki na koło, a nie na dnie podłogi, więc czemu nie można było wypełnić pustej przestrzeni np. dużymi dystansami z twardej gumy, tak żeby "ściągnąć podłogę" śrubami góra 1 cm a nie 10. Czy taki montaż jest prawidłowy?
A mniej wiecej tak to wyglada w przekroju (po dociagnieciu srub blacha ta od spodu wygiela sie tak ze zetknela sie z butla)
A mniej wiecej tak to wyglada w przekroju (po dociagnieciu srub blacha ta od spodu wygiela sie tak ze zetknela sie z butla)
Srubokretem nie ale chyba zebami wygryzal bo takie zadziory pozostawial ze masakra. No ja jestem wlasnie w trakcie naprawy Od wewnatrz nic pokonserwowane nie bylo, ruda zaraz by wlazla. Zakonserwowalem dalem dystanse i zaciagnalem srubami ze 2 cm, szkoda tylko ze podloga juz pogieta No ale teraz przynajmniej ma to rece i nogi
Ja to bym do gościa wrócił i albo niech to poprawia albo finansowo jakoś rekompensuje.
Kowal to by chyba lepiej zrobił
Kowal to by chyba lepiej zrobił
Polska Jazda http://www.polskajazda.pl/Profil,Fiat,P ... mera/25888
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
- homik123456
- fanatyk nissana
Dziwna sprawa bo w Sunnym tez mialem taka dziure na wylot.. moze tak ma byc? odprowadzanie gazu w razie pod deklem czy cos?
Mysle o zalepieniu tego tak jak mi poradziles, ale czy to bedzie operacja odwracalna w razie koniecznosci wymiany przewodow czy cos? Instalke mam jeszcze na gwarancji wiec sam nie wiem.
Mysle o zalepieniu tego tak jak mi poradziles, ale czy to bedzie operacja odwracalna w razie koniecznosci wymiany przewodow czy cos? Instalke mam jeszcze na gwarancji wiec sam nie wiem.
Sluchajcie dziura ma byc ale nie w podlodze tylko wlasnie odprowadzajaca od wielozaworu. Reszta ma byc szczelna zeby wilgoc nie wchodzila w podloge. Dekiel od butli tez jest szczelny. Nie moze byc przerwy pomiedzy blacha podlogi a rurka odprowadzajaca od dekla tak Jak widac na powyzszych fotkach. Wrzuce dzis te fotki Jak to zrobilem. (na rure od zuka )
Co do dziury to ona być musi. W przypadku rozszczelnienia się zaworu gaz musi uciec. Ja taką dziurę miałem zarówno w P10 jak i mam w obecnej P11.
Co do tego wgniecenia a raczej wciągnięcia to mój komentarz jest jeden - butla jest niedopasowana.
Co do tego wgniecenia a raczej wciągnięcia to mój komentarz jest jeden - butla jest niedopasowana.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ja bym dodatkowo dowiercił na własną rękę otwory w tych "dolinach". Wtedy woda będzie swobodnie sobie spływać.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
-
- nowy na forum
Idąc tym tokiem myślenia jakby przypadkowo pobił szybe nie musiałby jej wymienić, ponieważ on nie zajmuje się wymianą szyb. Nikt mu nie kazał robić blacharki. Wystarczyło gdyby zrobił swoją robote i przy okazji nic nie zepsuł, właśnie za to ma płacone. A że on źle zamontował butle i przez to powyginał podłogę to do jego obowiązków należy naprawienie tego.sps-snipers pisze:Blacharska robota nie należy do niego za to mu nie płacą ale mógł chociaż klepnąc w to ehh