Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[Terrano] Potrzebny przód - Nissan Terrano II

Moderatorzy: bonzo, azorek

Najtling
nowy na forum

[Terrano] Potrzebny przód - Nissan Terrano II

Post autor: Najtling » 2012-09-17, 18:03

Cóż, głupio się przyznać, ale zawaliłem na całej linii i to w kępkę dosyć grubych już drzewek młodnika. Mój Terrano trochę przy tym oberwał, stracił "twarz", na szczęście głównie są to obrażenia maski, metalowych elementów przodu, plastikowych atrap, zderzaka i świateł, najprawdopodobniej (raczej na pewno) pod względem mechanicznym jest w pełni sprawny.

Poszukuję wszystkich elementów przodu do mojego 4x4 (oczywiście już zacząłem szukać na allegro), być może ktoś ma Nissana Terrano II 2.4 z '99 roku ze skasowanym tyłem, bez silnika, lub z innymi uszkodzeniami uniemożliwiającymi jazdę, ale umożliwiającymi wykorzystanie jeszcze przednich elementów "dekoracyjnych" maszyny, bo z mojego przodu nie zostało nic w jednym kawałku, najbardziej interesują mnie elementy w kolorze CZERWONYM (oryginalny lakier jest czerwony)BIAŁYM (sądzę że najłatwiej przemalować) lub CZARNYM (część elementów czarnych będzie współgrała z oryginalną czerwienią), oczywiście będzie mi odpowiadał także KAŻDY INNY KOLOR. Czy ktoś może mi pomóc?

A może ktoś może mi polecić solidne zamienniki, od innych maszyn? Kiedyś słyszałem o światłach z jakiegoś modelu passata, czy ktoś może mi to precyzyjnie wytłumaczyć? (Naturalnie rozglądam się też za częściami do Mavericka).

Gdyby ktoś miał możliwość sprzedania mi takich części to proszę o kontakt na forum, jeśli ktoś się znajdzie to podam kontakt na PW/maila.
Ostatnio zmieniony 2012-10-10, 08:15 przez Najtling, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Thespian
doświadczony forumowicz

Post autor: Thespian » 2012-09-18, 20:56

pasują klosze z passata, ale do T2 z prostokątnymi kloszami, tego sprzed 1 liftu... przednie błotniki można kupić fajne z laminatu... :) hurtownia allegro :)

Awatar użytkownika
azm-61
doświadczony forumowicz

Post autor: azm-61 » 2012-09-18, 22:42

Kolego Najtling!

Nie napisałeś z którego roku jest Twój Terrano, trudno jest coś doradzać jeśli nie ma tych podstawowych informacji. Można się tylko domyślać, że jak pytasz o jakiegoś rozbitka z 1999 roku to masz podobny lub taki sam rocznik.
Jeśli tak jest to masz przejściówkę alko już ostatni model więc zapomnij o reflektorach Sunny lub o samych szkłach od VW B3 gdyż te pomysły tyczą się tylko Terrano i Mavericka z rocznika 93-96, które mają szklane prostokątne reflektory takie jak mój na zdjęciach.
Najszybciej znajdziesz wszystkie części na Allegro ale tylko używane, raczej o nowych powinieneś zapomnieć gdyż zapewne dostaniesz je tylko w serwisie ale ta cena...
O zamiennikach blacharskich i wykończeniowych też raczej zapomnij oprócz ewentualnie tworzywowych błotników przednich - są na All... po chyba 250 - 300 zł. Jeszcze kilka lat wstecz błotniki używane były dużo tańsze i było ich mniej w ofertach teraz są dość drogie i na dodatek często z perforacją choć teraz jest ich stosunkowo dużo w sprzedaży - dziwne. O szkłach do reflektorów i tworzywowych błotnikach wspomniał już kolega Thespian.
Dla Ciebie chyba będzie najlepiej kupować od jednego sprzedawcy i z jednego samochodu. Pojedziesz do gościa i weźmiesz wszystko co potrzebujesz, a na dodatek sprawdzisz jakość części. Kupując u kilku sprzedawców i na dodatek przez internet stracisz dużo kasy na przesyłki więc w to miejsce wyjdzie Ci droga i telefony. Chyba takie rozwiązanie jest najlepsze. Poza tym jak kupisz kilka części u jednego sprzedawcy to zawsze możesz się potargować i w łącznym rozrachunku zapłacisz mniej.
Na ścianie wschodniej natrafiłem na kilku sprzedawców części do Terrano i Mavericka (Allegro) więc daleko nie będziesz musiał jeździć.
Andrzej

[ Dodano: 2012-09-19, 10:04 ]
Jeśli chodzi o elementy tworzywowe - zderzak, atrapa to jeśli nie mają dużych uszkodzeń, a tylko drobne pęknięcia to można je dać do pospawania. Przy większych uszkodzeniach to się nie opłaca bo za naprawę zapłacisz połowę wartości elementu, a lakiernik też weźmie więcej za przygotowanie elementu do lakierowania. Teraz dość często można kupić zderzak stosunkowo tanio.
A jeszcze podpowiem, że jeśli masz przejściówkę z lat 96 - 99 to możesz niekiedy na Allegro kupić poszczególne elementy reflektorów jeśli oczywiście nie skasowałeś ich w całości.
> http://chomikuj.pl/azm-61/Motoryzacja/T ... averick/CZ
Przednie zawieszenie i Body lift:

Awatar użytkownika
Tank
wiem o czym pisze

Post autor: Tank » 2012-09-21, 07:48

Do wejrsji "kwadratowej z lat 93-96" jest najprościej o częśći.Jak wymieniałem to i owo w poprzednim mavericku to aż mi się smiać chciało bo ceny niektórych częśći były tanie jak do fiata.

Natomiast radzę ci zamawiać wszystko za pobraniem.Ja niestety z nawyku robiłem od razu przelew na częśći,które miały być wysłane w ciągu 1 dnia czekałem po 2.5 tygodnia i to u 2 rożnych sprzedawców a na czasie zależało.

Nieodbieranie telefonów i maili to był standard także radzę uważać przy zamawianiu bo jak już kase mają to im nie zależy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Terrano”