Witam szanownych kolegów z forum. Jestem posiadaczem Tyranka z 94 r.(z salonu wyjechał pod koniec 95 r.) z benzynowym silnikiem 2,4 12V. Autko na już najechane ok. 240 tyś. km. i słychać wyciągnięty łańcuch rozrządu, jestem własnie na etapie planowania jego wymiany, w moich zaprzyjaźnionych sklepach mają tylko dostępny zestaw od JC oraz OSK za ok. 800zł. Jeśli któryś z kolegów wymieniał rozrząd w swoim autku i jest zadowolony proszę podajcie producenta, z tego co doczytałem się problem jest z dobrymi jakościowo ślizgami, interesuje mnie taki na którym zrobiłbym chociaż następne 150 tys.km. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-04-18, 21:46 ]
Czyżby wszyce posiadacze 2,4 byli n aurlopie czy żaden może nic nie robil przy swoim aucie i zdał sie tylko na mechanika słowo?
[Terrano] jaki łańcuch rozrządu polecicie ka24e
-
- nowy na forum
Witaj ,trochę po czasie pewnie.
Ja miałem niedawno przygodę z rozrządem.Ten ślizg narobił nagłej biedy w silniku,zerwał się i luzny łancuch wypiłował w aluminiowej obudowie dziurę do kanału wodnego, reszta wiadoma.Dlatego myślę że same ślizgi powinno się częściej wymieniać.
Ja kupiłem na " alle" angielski niby jest ale wiesz że wszystko podrabiaja.
Jak cos to pisz .
Ja miałem niedawno przygodę z rozrządem.Ten ślizg narobił nagłej biedy w silniku,zerwał się i luzny łancuch wypiłował w aluminiowej obudowie dziurę do kanału wodnego, reszta wiadoma.Dlatego myślę że same ślizgi powinno się częściej wymieniać.
Ja kupiłem na " alle" angielski niby jest ale wiesz że wszystko podrabiaja.
Jak cos to pisz .