Rzuca na wstecznym
Rzuca na wstecznym
No dobra następny Quis czy po naszemu pytanie. Mocno mi rzuca i skacze na wstecznym pod górkę. W budzie normalnie szok, nie wiem skąd się to bierze. Ostatnio jak to potestowałem to wajha od biegów i reduktora to o mało mi kolana nie obiła. Poducha od skrzyni nówka zdzierstwo sztuka, poduchy na motorze niby trzymają, na wyjściu z reduktora na wale luzik jest ale na wyjściu z reduktora a nie na krzyżakach.
Maverick 2.7 TD 3D 1995r.
Terrano 2.7 TDI 5D 2002r.
Chwila, która trwa
Może być najlepszą z Twoich chwil...
Terrano 2.7 TDI 5D 2002r.
Chwila, która trwa
Może być najlepszą z Twoich chwil...
Kolego!
Wydaje mi się, że jest to dość normalne zjawisko.
Jadąc pod górę przodem ciężar całego samochodu spoczywa na tylnych kołach więc nacisk na nie się zwiększa, a to nie doprowadza wtedy do takich szarpnięć i zrywania kontaktu kół z podłożem a jeśli nawet to tył jest dość dociążony i wtedy nie odczuwa się dużych drgań choć też występują.
Przy cofaniu pod górkę zakładam, że chodzi Tobie o luźną nawierzchnię gdzie koła zrywają co chwilę przyczepność. Cofając pod górę na luźnej nawierzchni cały ciężar pojazdu jest przez nie ciągnięty, a w tym przypadku tył staje się lżejszy więc z tego powodu podskakuje zrywając na oponach przyczepność i kopie sobie co chwilę nowe wgłębienia w podłożu i przez to tak mocno szarpie.
Uważam, że z tego powodu masz takie objawy. Zacznij w końcu jeździć przodem cha, cha, cha. Nie obrażaj się to tak dla żartu.
Andrzej
Wydaje mi się, że jest to dość normalne zjawisko.
Jadąc pod górę przodem ciężar całego samochodu spoczywa na tylnych kołach więc nacisk na nie się zwiększa, a to nie doprowadza wtedy do takich szarpnięć i zrywania kontaktu kół z podłożem a jeśli nawet to tył jest dość dociążony i wtedy nie odczuwa się dużych drgań choć też występują.
Przy cofaniu pod górkę zakładam, że chodzi Tobie o luźną nawierzchnię gdzie koła zrywają co chwilę przyczepność. Cofając pod górę na luźnej nawierzchni cały ciężar pojazdu jest przez nie ciągnięty, a w tym przypadku tył staje się lżejszy więc z tego powodu podskakuje zrywając na oponach przyczepność i kopie sobie co chwilę nowe wgłębienia w podłożu i przez to tak mocno szarpie.
Uważam, że z tego powodu masz takie objawy. Zacznij w końcu jeździć przodem cha, cha, cha. Nie obrażaj się to tak dla żartu.
Andrzej
> http://chomikuj.pl/azm-61/Motoryzacja/T ... averick/CZ
Przednie zawieszenie i Body lift:
Przednie zawieszenie i Body lift: