Buczek
Buczek
Witam,
Padła mi ostatnio sygnalizacja zapalonych świateł przy zagaszonym silniku i otwartych drzwiach. Może ktoś się orientuje gdzie zamontowany jest buczek dźwiękowy. Chcę sprawdzić czy tylko coś się odłączyło lub spaliło czy jeszcze przy okazji coś nie padło. Bo sam nuczek to mi lata i tak mnie wkurzał.
Padła mi ostatnio sygnalizacja zapalonych świateł przy zagaszonym silniku i otwartych drzwiach. Może ktoś się orientuje gdzie zamontowany jest buczek dźwiękowy. Chcę sprawdzić czy tylko coś się odłączyło lub spaliło czy jeszcze przy okazji coś nie padło. Bo sam nuczek to mi lata i tak mnie wkurzał.
Maverick 2.7 TD 3D 1995r.
Terrano 2.7 TDI 5D 2002r.
Chwila, która trwa
Może być najlepszą z Twoich chwil...
Terrano 2.7 TDI 5D 2002r.
Chwila, która trwa
Może być najlepszą z Twoich chwil...
W N14 i pochodnych jest zamontowana na tyle zegarów... taki czarny, przykręcony na 1 śrubę element
. Mogę Ci odstąpić takie coś .. ale nie wiem czy podejdzie do P11.144

Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
Dżem, mhm.. pewno buczek . bo nie podejrzewam, aby wtyczka się wysunęła .. chyba że ktoś już w tym grzebał .. Raczej nie podejrzewam nic innego .. bo tam nie co się zepsuć
, no chyba że kabel się "złamał" jakoś .. 

Cofam to co napisałem o umiejscowieniu buczka .. .rozebrałem toto (miałem jedno wolne) i ni chu chu nie przypomina to "buczka" ... bardziej wygląda to na przerywacz migaczy czy coś .. Jest elektromagnes i styki oraz rezystor i bodaj kondensator lub dioda..