[300ZX] Przeróbka świateł .Jakie HiD xenon do ZX,a?
[300ZX] Przeróbka świateł .Jakie HiD xenon do ZX,a?
Witam
Jestem nowym właścicielem ZX,a 32 w wersji turbo 2+2
Jako że nie jestem wybitnym znawcą marki mam pare pytań,tym razem są to xenony!
Jaka moc jest ok ,jaka firma przetwornic i czego unikać
Jestem nowym właścicielem ZX,a 32 w wersji turbo 2+2
Jako że nie jestem wybitnym znawcą marki mam pare pytań,tym razem są to xenony!
Jaka moc jest ok ,jaka firma przetwornic i czego unikać
Unikać chińszczyzny. Do xenonu trzeba dodać układ autopoziomowania i urządzenia czyszczące. Inaczej może nie przejść przeglądu. A jak panowie zatrzymają, to zatrzymają też dowód.
Lepiej zrobisz oddając lampy do regeneracji -> viewtopic.php?t=15063&highlight=regener ... lektor%F3w
Lepiej zrobisz oddając lampy do regeneracji -> viewtopic.php?t=15063&highlight=regener ... lektor%F3w
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Lalek84 z układem autopoziomowania chodzi o to, że jak wrzucisz coś do bagaja to tyłek siada. Komputer wtedy z automatu obniża światła - nie świecą w kosmos.
Urządzenia czyszczące to: spryskiwacze reflektorów lub wycieraczki na lampach.
Zrób regenerację lamp i załóż dobre żarówki.
HID bierze tyle samo prądu. Skontaktuj się ze mną na PW, może pomogę Ci rozwiązać problem
Urządzenia czyszczące to: spryskiwacze reflektorów lub wycieraczki na lampach.
Zrób regenerację lamp i załóż dobre żarówki.
HID bierze tyle samo prądu. Skontaktuj się ze mną na PW, może pomogę Ci rozwiązać problem
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ja jeździłem na OSRAM NIGHTBREAKER i również mogę z czystym sumieniem polecić te żarówki, efekt praktycznie taki sam jak na BLUE VISION od PHILIPSA tak jak napisał kolega DubSon, czyste białe światło, widoczność w nocy to niebo a ziemia w porównaniu do zwykłych żarówek.
I co ciekawe wytrzymały okrągły rok co nie jest normalne w żarówkach emitujących mocniejszy strumień światła.
lalek84 pisałeś o spadających obrotach po włączeniu świateł, w moim byłym Sunnym N13 i w obecnym B12 mam tak samo jak Ty, po włączeniu świateł lekko spadają obroty.
Mam wrażenie że po prostu starsze nismo tak mają, tym bardziej że w obu moich autach alternatory i akumulatory były jak najbardziej sprawne.
I co ciekawe wytrzymały okrągły rok co nie jest normalne w żarówkach emitujących mocniejszy strumień światła.
lalek84 pisałeś o spadających obrotach po włączeniu świateł, w moim byłym Sunnym N13 i w obecnym B12 mam tak samo jak Ty, po włączeniu świateł lekko spadają obroty.
Mam wrażenie że po prostu starsze nismo tak mają, tym bardziej że w obu moich autach alternatory i akumulatory były jak najbardziej sprawne.
i teraz największy bezsens czyli w P11.144 układ samopoziomowania działa tylko i wyłącznie przy włączeniu świateł. Jeżeli masz włączone światła i wrzucisz coś do bagażnika to autopoziomowanie nie działa i świecisz w kosmos, musisz wyłączyć światła i włączyć ponownie, testowane u nas na spocie na aucie Piomal'a.janusz pisze: układem autopoziomowania chodzi o to, że jak wrzucisz coś do bagaja to tyłek siada.
Co do night breaker kiedyś wydaje mi się były lepsze jakościowo.
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Ja na światła mijania włożyłem zwykłe żarówki OSRAM - nie ma sensu ładować czegoś lepszego jak jest obowiązek jeżdżenia na światłach cały dzień. Do drogowych wrzuciłem coś lepszego, ale za jakiś czas pewno zmienię na HELLA.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Jeżeli nie chcesz zostać przy oryginale, to może przerób światła na soczewki H1. Zajmuje się tym np. firma TMC-MC - http://www.tmcmc.pl/tuning-lamp-reflektorow. Ja właśnie odebrałem od nich lampy po regeneracji do swojej P11.144 i mogę polecić.
Przy soczewkach zupełnie inaczej patrzą na HID, nawet Bombel u siebie wstawił.
Przy soczewkach zupełnie inaczej patrzą na HID, nawet Bombel u siebie wstawił.
Była P11 2.0 16V - rozbita
Jest P11.144 2.0 16V LPG oraz Accord VII 2.4 LPG
Jest P11.144 2.0 16V LPG oraz Accord VII 2.4 LPG
DubSon x2. Układ regulacji nie nadążałby z poziomowaniem.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
DubSon, ale przy innych autach z Xenonem układ samoopziomowania działa automatycznie jak załadujesz bagażnik ( znaczy się jest czujka albo coś kontoruljące obciążenie ) a w Primerze tego nie ma.
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Ja mam chińszczyzny za 150 zł i od 2 lat żadna żarówka mi się jeszcze nie sfajczyła.
Poza tym zawsze jak ktoś jedzie ze mną to się dziwi, że świecą jak jakieś oem'y .
Ja jestem zadowolony i w/g mnie nie ma sensu płacić za drogie przeróbki odbłyśników bo seryjne są OK.
Nigdy nie miałem problemów na przeglądzie i na drodze nie oślepiają może dlatego, że mam spryski ,a sam diagnosta myślał że to oemy bo przetwornice mam ładnie ukryte
Poza tym zawsze jak ktoś jedzie ze mną to się dziwi, że świecą jak jakieś oem'y .
Ja jestem zadowolony i w/g mnie nie ma sensu płacić za drogie przeróbki odbłyśników bo seryjne są OK.
Nigdy nie miałem problemów na przeglądzie i na drodze nie oślepiają może dlatego, że mam spryski ,a sam diagnosta myślał że to oemy bo przetwornice mam ładnie ukryte
Re: [300ZX] Przeróbka świateł .Jakie HiD xenon do ZX,a?
Witam szanowne grono I jako nowy posiadacz ZX 2+0 NA odświeżę temat
Czy lampy z wersji USA / Europa różnią się kątem padania światłocienia
oraz czy lampy posiadają zwykłe białe postojówki w kloszach
i które to światła mijania i drogowe .. bo mam soczewki i zwykły odblask i nie wiem ..
Wiem .. wiem ... mogę sam zobaczyć i wieczorem poświecić na ścianę , wszystko by było jasne . .. ale mój Aligator dopiero płynie i szykuję się na ewentualne dostosowanie do przepisów w DE .
p.s. nie mogłem znaleźć posta do przywitania się Pozdrawiam
Czy lampy z wersji USA / Europa różnią się kątem padania światłocienia
oraz czy lampy posiadają zwykłe białe postojówki w kloszach
i które to światła mijania i drogowe .. bo mam soczewki i zwykły odblask i nie wiem ..
Wiem .. wiem ... mogę sam zobaczyć i wieczorem poświecić na ścianę , wszystko by było jasne . .. ale mój Aligator dopiero płynie i szykuję się na ewentualne dostosowanie do przepisów w DE .
p.s. nie mogłem znaleźć posta do przywitania się Pozdrawiam
Zwariowany posiadacz wielu NieTypowychAut
Re: [300ZX] Przeróbka świateł .Jakie HiD xenon do ZX,a?
spryskiwacze w z32 były na europę i kanadę. Xenon tylko japonia w 99 roku ostatni lift. Bardzo drogie i słabo dostępne . Ogólnie 300zx ma słabe soczewki co by się nie włożyło to lypa. Miałem bazarowe xenony , teraz zamienniki LED i kiepsko. Też myślę nad pro-przeróbką.