Witam w klubie, ja mam nieseryjny z Webasto, mam zepsuty silniczek szyberdachu i jak był niedokręcony to mi przeciekał, a byłem pewien, że to zupełnie co innego.
Teraz kwestia tego, gdzie cieknie, bo może cieknąć tam gdzie obudowa szyberdachu się styka z blachą, a może przeciekać już bezpośrednio pod szkłem szyberdachu.
Jeżeli cieknie pod szkłem szyberdachu to możesz wymienić uszczelkę (jak taką znajdziesz) albo uszczelnić to silikonem (ale szyberdachu nie otworzysz)
Czytalem też, ze niektórzy podklejają coś pod fabryczną uszczelkę, zeby była wyżej i lepiej się stykała z szybą.
A jak przecieka ci przy mocowaniu szyberdachu, to już by trzeba było szyber wymontować i go wmontować na nowo ładnie uszczelniając np silikonem, czy tam jakimś specjalnym specyfikiem do tego.
Tak czy siak musisz rozebrać u siebie w środku obudowę szybera i może nawet podsufitkę, tak żebyś zobaczył, gdzie ci cieknie.
No chyba że cieknie ci tylko kilka kropel, to może być po prostu "pocenie się" metalowych elementów szyberdachu po nagrzaniu auta.
No ewentualnie można poszukać nowego szyberdachu, jakby to było jeszcze coś innego.
pozdrawiam