Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[N14] Sunny N14 1.6 Pompka paliwa, amortyzatory tył.

Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik

adamk1990
nowy na forum

[N14] Sunny N14 1.6 Pompka paliwa, amortyzatory tył.

Post autor: adamk1990 » 2013-07-08, 16:11

Siema, zakupiłem Sunny'ego 1.6 1991r w gazie, na gaźniku i będę go reanimować z, mam nadzieję, waszą pomocą.

Pierwszy rzut-po zakupie zrobiłem dojście paliwa bo chodził na gazie non stop i od razu problem, poparciałe węże puściły paliwo, ale to już ogarnięte.

Większy problem to, że z pompy paliwa w głowicy zaczęło lecieć paliwo, z tego odpowietrzenia? Taka dziurka tam jest. Na razie zalepiłem dwuskładnikowym klejem i zobaczymy co będzie. Wiem, że to druciarstwo, ale kupiłem go za parę stów i tnę koszty:/

Pytanie, co się może stać po zalepieniu tej dziury, czy to wgl wytrzyma. Dawno temu w Civicu znajomy mój tak zalepił tą dziurę i śmigał aż miło.

Drugie pytanie, amory mi z tyłu siedzą, aż negatyw się zrobił ostry. Mam liftbacka, czy amory podejdą z sedana i innych wersji nadwozia?

Może ktoś posiada taką pompkę i amory w jakichś rozsądnych pieniądzach to się skuszę.

pzdr

Awatar użytkownika
komorokoro
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: komorokoro » 2013-07-08, 18:48

Masz negatyw to może już nie ma nadkoli wewnątrz
Od padniętych to bardziej gleba by była

Wrzuc jakieś foto skad ta wacha leci. Nic takiego nie powinno miec miejsca

Awatar użytkownika
alfabox
fanatyk nissana
Kontakt:

Re: Sunny N14 1.6 Pompka paliwa, amortyzatory tył.

Post autor: alfabox » 2013-07-08, 19:13

adamk1990 pisze: lecieć paliwo, z tego odpowietrzenia? Taka dziurka tam jest. Na razie zalepiłem dwuskładnikowym klejem i zobaczymy co będzie. Wiem, że to druciarstwo, ale kupiłem go za parę stów i tnę koszty
Nie rób tak ,bo Ci paliwo pójdzie w olej i zarzniesz motorownię,lepiej poszukaj pompy i to jakiejś używki ,bo nowe zamienniki siadają moment :-|
ObrazekObrazek

adamk1990
nowy na forum

Post autor: adamk1990 » 2013-07-08, 19:52

Paliwo w olej?
Chodzi elegancko przez kilkanaście km. Ale upadły wolne obroty, na benzynie podregulowałem śrubą i jest ok, na gazie się bawiłem tylko na reduktorze od wolnych, zero reakcji, więc ustawiłem jak było, trzeba podgazować aby nie zgasł.
Powrzucałem także nowe wężyki od podciśnień, bo niektóre były poparciałe, jeden był odłączony(ten co idzie do filtra węglowego?).

Dodam, że po kupnie na gazie chodził perfekcyjnie.

Awatar użytkownika
scubzik
fanatyk nissana

Post autor: scubzik » 2013-07-08, 20:02

adamk1990, zdejmij pompkę i jak jest walnięta to wymień , koszt nieduży,
Apropos gaźnika .. to pierwsze rzeczy do sprawdzenia oprócz podciśnień i "czystości" samego gaźnika. to poziom paliwa w komorze pływkowej (jest szybka w gaźniku) oraz stan gumki na pompce przyspieszacza (zwłaszcza jeśli silnik zachłystuje się przy nagłym wciśnięciu gazu) , stan cięgieł zaworów podciśnieniowych (jak "chodzą") , stan osi przepustnicy (jak chodzi, czy nie piszczy , co może wskazywać na zużycie) i stan uszczelek..
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"

Awatar użytkownika
alfabox
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: alfabox » 2013-07-09, 15:33

adamk1990 pisze:Paliwo w olej?

.
Tak dokładnie ,tylko membrana oddziela w pompie paliwo od przestrzeni poniżej która to łączy się z głowicą i tamtedy ,jeśli jest uszkodzona membrana paliwo może dostać się do oleju ,lub na odwrót jak to było u Felipe w K10-tce :-|
ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sunny / 100NX”