[Sunny/100NX] Prędkościomierz z obrotomierzem, Sunny 1.6 kom
Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik
odświeżę po raz kolejny temat który i tak jest już wałkowany
Przekładałem sobie zegary na wersję z obrotkiem (full elektronika)
Wszystko poprzepinałem i wszystkie kontrolki i podświetlenia działają, ale nie działa sam obrotomierz i prędkościomierz.
Prędkościomierz już nie działał nawet na starych zegarach jak auto kupowałem.
Kupiłem nowe zegary, podłączam i nadal dupa. Kupiłem 3 zestaw i też dupa.
Co może być powodem nie działającego obrotomierza i prędkościomierza?
Przekładałem sobie zegary na wersję z obrotkiem (full elektronika)
Wszystko poprzepinałem i wszystkie kontrolki i podświetlenia działają, ale nie działa sam obrotomierz i prędkościomierz.
Prędkościomierz już nie działał nawet na starych zegarach jak auto kupowałem.
Kupiłem nowe zegary, podłączam i nadal dupa. Kupiłem 3 zestaw i też dupa.
Co może być powodem nie działającego obrotomierza i prędkościomierza?
Sprawdź przejście kabelka od obrotka do ecu najzwyklejszym miernikiem (test zwarcia- dioda) zobacz temat o przekładaniu zegarów na pewno pomoże jaki kabelek odpowiada za sygnał przy liczniku i jaki przy ECU, prędkościomierz tak samo może coś jest upie****one we wiązce jak nie to impulsator w skrzyni biegów jest walnięty.
Ostatnio zmieniony 2012-09-08, 01:16 przez ciapek, łącznie zmieniany 1 raz.
masz go wkręconego w skrzynię biegów .. patrząc na skrzynię od góry mniej więcej w połowie jej długości ... szukaj miejsca z podpiętą wtyczką ..DżejDżej pisze:ten impulsator i jak wygląda
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
Dzięki
Skazony dzięki za twój schemat podłączenia zegarów, jestem laikiem w mechanice i w ogóle nic nie wiem o samochodach ale dzięki tematom na forum udaje mi się poznać moje słoneczko.
Jeszcze raz dzięki, fajnie teraz wygląda jak obrotek się kręci
Jeszcze raz dzięki, fajnie teraz wygląda jak obrotek się kręci

Kupiłem go ponad miesiąc temu i po trochu go naprawiam, zgniły trochę jest ale za 20 dni jadę wstawiać nowe progi i nadkola i jest jedna dziurka na pięść z tyłu za kierowcą więc tydzień pracy i będzie zrobione, mam nadzieję że się zmieszczę ze wszystkim do 1 tyś zł.
Warto stare samochody naprawiać moim zdaniem, bo jakościowo są lepsze od młodych. Mniej urządzeń się psuje a jak się zepsuje to samemu można naprawić, tak samo części bardzo tanie jak i na złomie i też nowe w sklepie.
Warto stare samochody naprawiać moim zdaniem, bo jakościowo są lepsze od młodych. Mniej urządzeń się psuje a jak się zepsuje to samemu można naprawić, tak samo części bardzo tanie jak i na złomie i też nowe w sklepie.