Witam, w swoim sunnym gti mam problem ze stukaniem, cykaniem, cos w tym stylu. Pierwsze objawy wyglądały na przegub zewnetrzny prawy, wymienione, i owszem poprawa jest bo bylo go ewidentnie czuc na skreconych kolach w lewo, stukała prawa strona. Wymieniłem. Problem jednak ustał tylko czesciowo, tak jakby 25% dziwnych dzwieków znikło. Teraz okazuje sie ze dzwięki są takze przy przyspieszaniu, przy skrecie w prawo malo slyszalne, w lewo mocno (przegub zewn wymieniony) no i przy przyspieszaniu tez słychac. Wydaje mi sie ze to przegub wewnętrzny z od tej samej strony co wymienialem zewn. oddaje ale pewny nie jestem. Jako ze znalazlem cala kompletna pólos prawą a przeguby wewnetrzne są nie do dostania to pytam co o tym myslicie bo nie chce kupic w ciemno i pozniej sie okaze ze to nie to.
TAGUJEMY TEMATY!!!!
Edytowałem Tytuł!
Scubzik
[N14] Stukanie, przegub wewnętrzny?
Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik
- sliwka1232
- fanatyk nissana
[N14] Stukanie, przegub wewnętrzny?
Ostatnio zmieniony 2013-09-18, 11:20 przez sliwka1232, łącznie zmieniany 1 raz.
obejrzyj sworznie.. u mnie tak było .. stukało przy hamowaniu i ruszaniu
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
-
- nowy na forum
- sliwka1232
- fanatyk nissana
U mnie prawie napewno bedzie przegub wewnętrzny, robiłem test taki jak jest opisany tutaj
http://motomax.pl/www-1/instrukcje/test-przegubow.pdf
no i kolo na podnosniku stuka, nawet nie musialem go hamulcem przytrzymywac, tylko delikatnie sprzegło puscic i masz diagnoze
a i u mnie są jeszcze troche wibracje przy przyspieszaniu, najbardziej w zakresie 40-60 km/h
http://motomax.pl/www-1/instrukcje/test-przegubow.pdf
no i kolo na podnosniku stuka, nawet nie musialem go hamulcem przytrzymywac, tylko delikatnie sprzegło puscic i masz diagnoze
a i u mnie są jeszcze troche wibracje przy przyspieszaniu, najbardziej w zakresie 40-60 km/h