[N14] Nie działające spryskiwacze przód
Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik
[N14] Nie działające spryskiwacze przód
Witam mam problem mianowicie nie działają spryskiwacze przód  w moim Y10 1.6, sprawdzałem pompkę na krótko to pracuje czyli padnięta nie jest wycieraczki działają normalnie ale jak chce użyć spryskiwaczy to cisza nie słychać pracy pompki sprawdzałem styki czy niezaśniedziały przeczyściłem ale cisza ustrojstwo nie działa i już. Pomóżcie gdzie szukać przyczyny, morze ktoś miał też taki problem. Z góry dziękuje.

Ostatnio zmieniony 2012-12-14, 15:01 przez Mały Głód, łącznie zmieniany 1 raz.

Ciężko powiedzieć bo co samochód to inne puszki dosłownie...  najlepiej w tym wypadku miernik w dłoń druga osobę do pomocy i sprawdzać gdzie napięcie w puszce się pokazuje po włączeniu spryskiwaczy. A bezpieczniki ok
 najlepiej w tym wypadku miernik w dłoń druga osobę do pomocy i sprawdzać gdzie napięcie w puszce się pokazuje po włączeniu spryskiwaczy. A bezpieczniki ok 

najlepiej w tym wypadku miernik w dłoń druga osobę do pomocy i sprawdzać gdzie napięcie w puszce się pokazuje po włączeniu spryskiwaczy. A bezpieczniki ok
W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
						P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
Sprawdzałeś wtyczkę przy pompce  Shadows chyba miał podobny problem to tam coś się zdaje zaśniedziało, psiknął jakimś bondem i ożyły
 Shadows chyba miał podobny problem to tam coś się zdaje zaśniedziało, psiknął jakimś bondem i ożyły  

Shadows chyba miał podobny problem to tam coś się zdaje zaśniedziało, psiknął jakimś bondem i ożyły
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
						SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Sory późno jest już  

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
						SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Mały Głód, może rozsypał się przełącznik zespolony przy kierownicy. Zobacz przekaźniki a jak tam nie ma "fazy" to sprawdź na krótko przy kierownicy .. któraś z kostek .. w manualu znajdziesz pin od sprysków ..

Uważaj  blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
Dzięki wszystkim za podpowiedzi ale scubzik ma racje poszedł przełącznik zespolony jak pokombinowałem przy kostkach na kurtko to spryskiwacze ożyły. Mam tylko jeszcze jedno pytanko czy przełączniki zespolone a raczej kostki tych przełączników będą pasowały od diesla do bezynki bo akurat takie znalazłem i nie wiem czy je brać czy nie  

Mały Głód, chyba pasują .. powinno być info w manualu .. Zdaje się , że poza drobnymi niuansami zasadniczo różni się jedynie wiązka silnika .. reszta powinna być "plug`n`play"

Uważaj  blabla na ZUOOOOOOOO
Chciałem strzelić w przełącznik zespolony ale ktoś mnie ubiegł 
co do kompatybilności części: www.nissan4u.com/parts i powinno pomoc
pzdr
rz

co do kompatybilności części: www.nissan4u.com/parts i powinno pomoc