[Sunny/100NX] GTI przerywa na paliwie, gaśnie
Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik
[Sunny/100NX] GTI przerywa na paliwie, gaśnie
Witam.
Słoneczko GTI z 95r z instalacją LPG
Mam problem z pracą silnika na PB, na gazie chodzi poprawnie, na PB przerywa, gaśnie tak jakby go przelewało, sonda lambda sprawna, przepływka też pompa paliwa powinna być sprawna, podaje paliwo. Gdzie szukać przyczyny?
pozdrawiam
Słoneczko GTI z 95r z instalacją LPG
Mam problem z pracą silnika na PB, na gazie chodzi poprawnie, na PB przerywa, gaśnie tak jakby go przelewało, sonda lambda sprawna, przepływka też pompa paliwa powinna być sprawna, podaje paliwo. Gdzie szukać przyczyny?
pozdrawiam
- sergiej
- fanatyk nissana
co ty kolego piszesz za banialuki ...jakby mu glowica pekla to by sie o tym dowiedzial np poprzez grzanie sie ukladu chlodzenia ...Gregii pisze:Jak sie długo jeździ na gazie to głowica pęka z powodu wysokich temperatur. jeśli chcesz aby twój samochód jeździł sprawnie na gazie i na benzynie to musisz jeździć raz na gazie a raz na benzynie ale jeśli już wystąpił taki problem to nic innego jak remont silnika.
zeby latwiej zdiagnozowac Twoj problem to powiedz jesli jaka masz instalacje gazowa ...
To jeszcze nic nie znaczy, trzeba zobaczyć czy pod odpowiednim ciśnieniem podaje.lazik pisze:podaje paliwo
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
siema , auta widziałem jeszcze za czasu kadencji w lbn... poprzedni własciciel miał ten sam problem i jak widze dalej jest to bolączka... bez obrazy ale ogółem od strony mechanicznej auto jest niezłą rzeźbą począwszy od wszystkich przewodów podciśnien, kolektor wydechowy jest chyba z najslabszej wersji sr20 , wydech tez ma srednice jak w tico i przez to wszystko auto jedzie jakby miało tam 1.4 a nie 2.0 . Podpowiem Ci to samo co wczesniejszemu włascicielowi czyli trzeba sie wybrac to kogos kto bardzo dobrze zna się na tych autach i pod maska sprawdzac wszystko po koleji bo nie wiadomo kto to auto składał...
ja o tym wiem
woda sie dostawala do nawiewu i zalewala kompa, przyczyna usunieta ale teraz czeka mnie jeszcze wymiana kompa. kolektor faktycznie nie jest ori, wydech byl o ile sie nie myle z diesla lub 1.6, powoli wszystko ogarniam
tu ogolnie chyba auto jest po swapie. mam nadzieje ze w najblizszym czasie ogarne mechaniczna czesc auta 

lazik pisze:instalacja I generacji,

od kiedy to SR20 było w gaźniku ?

a poważnie .. masz co najmniej II gen , instalację podciśnieniową.
nie podejdą .. może masz od najprostszego SR20 .. (chyba że o samej rurze mówisz bez kolektora) - zmień na min 2-2,25cala - odczujesz różnicę ..lazik pisze:wydech byl o ile sie nie myle z diesla lub 1.6
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
tzn chodzilo mi o wydech mniej wiecej od polowy auta w tyl, byla rurka srednicy bodajze 40mm lub mniej, teraz jest 2,25', ja sie na instalacjach gazowych nie znam, prosta instalacja z blosem.
kolektor wydechowy jest z primery w10 bodajze, tez do wymiany bedzie.
dzisiaj zalozylem nowe ecu, smiga, kreci i odcina na pb az milo
tylko po dluzszych wojazach padla pompa wody 
kolektor wydechowy jest z primery w10 bodajze, tez do wymiany bedzie.
dzisiaj zalozylem nowe ecu, smiga, kreci i odcina na pb az milo

lazik, jak tak to ok
ale pomyśl o wymianie całego wydechu .. przy gaziwie wydech leci szybciej

Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
pompa wody zmieniona
wydech za kolektorem jest zmieniony, tylko koncowy musze zmienić bo całość jest na 2,25" a koncowy na 2" + kolektor do tego 
na benzynce jeszcze tylko musze krokowca wyczyścić bo niskich obrotów nie trzyma ale chodzi ładnie już
do tego wywaliłem dzisiaj zwężke z dolotu, różnica ogromna na PB 

na benzynce jeszcze tylko musze krokowca wyczyścić bo niskich obrotów nie trzyma ale chodzi ładnie już