Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[N14] Kilka pytań odnośnie modyfikacji

Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik

Awatar użytkownika
lestant
fanatyk nissana

[N14] Kilka pytań odnośnie modyfikacji

Post autor: lestant » 2012-02-29, 17:23

Witam

Nie chcąc pisać kilka postów chcę określić się w tym jednym.
Posiadam Nissana Sunny N14, 1.4 16V, pełny wtrysk, 1995r.
Mam kilka pytań:

1) chciałbym wymienić licznik na licznik z obrotomierzem, jest cały elektroniczny bez żadnych linek, przeczytałem pełno instrukcji odnośnie wymiany lecz patrząc na kable i w/g instrukcji przemieniając je boję się że mogę coś spalić. Dlatego może ktoś jest z Wrocławia bądź z okolic Wrocławia i za opłatą zrobiłby mi przekładkę licznika ?

2) chciałbym wstawić tarczę na tył, posiadam całe tarcze + zaciski gotowe do wstawienia lecz ostatnio przy próbie wszystko było by ok tylko okazało się że jest tam inna linka a głupi byłem bo mogłem wykręcić z poprzedniego auta zanim poszło na złom, może ktoś ma na sprzedaż te dwie linki ? i też pytanie jeżeli chodzi o wężyk do płynu w bębnach jest zupełnie inny bo w tarczach jest zakładany na śrubę jakieś są przejściówki ? albo może trzeba wymienić całe węże ?

3) jakiś czas temu zakupiłem sobie brewki na światła, nigdzie nie mogę znaleźć lakieru aby je pomalować, na tabliczce pisze: TJ4 G, ani na allegro ani w google nie ma nic na ten temat

4) czy dalej ktoś na forum wykonuje flansze na rozpórki przód/tył ? bądź całe rozpórki ? jeżeli tak byłbym zainteresowany kupnem

5) jeżeli chodzi o przełożenie panelu ogrzewania z p10 wszystkie przyciski dostępne w nim będą działać ? mianowicie chodzi o: nawiew na szybę, pod nogi oraz ten na wprost z kratek ?

6) niechcący popsułem włącznik świateł przeciwmgielnych przód i nie da go się naprawić, może ma ktoś na sprzedaż ?

Liczę z waszej strony na pomoc w moich problemach.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2012-07-10, 20:36 przez lestant, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MlodyLDZ
fanatyk nissana

Post autor: MlodyLDZ » 2012-02-29, 18:55

3) Podjedź do jakiegoś sklepu z lakierami samochodowymi we Wrocku i Ci dobiorą. ;) W słoneczny dzień najlepiej. Jak będą dobrzy to będzie to wyglądało lepiej niż po kodzie. W końcu lakier ma już 17lat.

4) Proszę Cię bardzo. Tanio i podobno b.dobrze wykonane(podobno, gdyż ich nie posiadam jeszcze). :) viewtopic.php?p=190890&sid=a44492fd0962 ... afc#190890

5. Nie jestem pewny, ale może być potrzebna kompletna nagrzewnica z silniczkami. (Kejk sprzedaje N14, spytaj go, bo miał u siebie montować.

6. http://allegro.pl/nissan-sunny-2-0-96r- ... 61989.html Myślę, że całkiem tanio.

Pozdro. Na resztę pytań pozwolę odpowiedzieć mądrzejszym kolegom i koleżankom. ;)

Awatar użytkownika
ciapek
fanatyk nissana

Post autor: ciapek » 2012-02-29, 19:15

5) sam panel nic Ci nie da jeżeli nie będziesz miał silniczków do sterowania klapami, najlepiej znajdź jakąś p10 na części i kup cały nawiew z wiązką kabli lub poucinane przy wtyczkach.

vixo
fanatyk nissana

Post autor: vixo » 2012-02-29, 20:17

Jak coś mam p10 na części :->
W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily

Awatar użytkownika
lestant
fanatyk nissana

Post autor: lestant » 2012-03-01, 16:40

ok co nieco wiem ale jeszcze zostały pytania bez odpowiedzi:

Kod: Zaznacz cały

1) chciałbym wymienić licznik na licznik z obrotomierzem, jest cały elektroniczny bez żadnych linek, przeczytałem pełno instrukcji odnośnie wymiany lecz patrząc na kable i w/g instrukcji przemieniając je boję się że mogę coś spalić. Dlatego może ktoś jest z Wrocławia bądź z okolic Wrocławia i za opłatą zrobiłby mi przekładkę licznika ? 
Może ktoś się znajdzie kto mógłby mi to zrobić ? Może ktoś mieszka we wro bądź niedaleko wrocławia albo jeżeli macie to dobrą instrukcję dzięki której uda mi się to zrobić nie spaląc niczego.

Kod: Zaznacz cały

2) chciałbym wstawić tarczę na tył, posiadam całe tarcze + zaciski gotowe do wstawienia lecz ostatnio przy próbie wszystko było by ok tylko okazało się że jest tam inna linka a głupi byłem bo mogłem wykręcić z poprzedniego auta zanim poszło na złom, może ktoś ma na sprzedaż te dwie linki ? i też pytanie jeżeli chodzi o wężyk do płynu w bębnach jest zupełnie inny bo w tarczach jest zakładany na śrubę jakieś są przejściówki ? albo może trzeba wymienić całe węże ? 
Napewno ktoś z was wstawiał tarcze na tył, tylko mnie interesuje jak wygląda sprawa z podłączeniem, mianowicie chodzi o linki i przewody hamulcowe ?

A jeżeli chodzi o panel od p10 to bez silniczków nie będzie żadnej dmuchawy ?

Awatar użytkownika
sergiej
fanatyk nissana

Post autor: sergiej » 2012-03-01, 17:52

a po co wstawiac tarcze na tyl ?? zeby rekawa nie bylo ?? :P zadbaj o bebny i bedzie dobrze :)

Awatar użytkownika
lestant
fanatyk nissana

Post autor: lestant » 2012-03-01, 19:04

wg mnie bębny beznadziejnie wyglądają, mam już zakupione felgi i chciałbym aby były z tyłu tarcze :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sunny / 100NX”