[Sunny/100NX] Jakie konsekwencje po odpieciu sondy lambda??
Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik
[Sunny/100NX] Jakie konsekwencje po odpieciu sondy lambda??
Jak w temacie mam ptanie czy silnik bedzie zupelnie inaczej pracowal?? jak bedzie ze spalaniem, przyspieszeniem itd??
bo zalozylem kolektor 4-2-1 i raczej nie zdaze do niedzieli wspawac mocowania sondy do kolektora, i nie wiem czy to bedzie mialo jakies konkretne konsekwencje a KJS mam w niedziele i tu moje glowne pytanie czy oslabi mi Nyske?? zamuli
jakie sa konsekwencje odpiecia sondy lambda??
z gory dzieki za odpowiedz:)
bo zalozylem kolektor 4-2-1 i raczej nie zdaze do niedzieli wspawac mocowania sondy do kolektora, i nie wiem czy to bedzie mialo jakies konkretne konsekwencje a KJS mam w niedziele i tu moje glowne pytanie czy oslabi mi Nyske?? zamuli
Ostatnio zmieniony 2011-04-01, 18:07 przez wojtic, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Jakie konsekwencje po odpieciu sondy lamda??
Po odpięciu sondy ECU przestawi się na sztywną mapę. Na pewno wywali check'a, może też przejść w tryb serwisowy. Osłabnie auto znacznie.wojtic pisze:Jak w temacie mam ptanie czy silnik bedzie zupelnie inaczej pracowal?? jak bedzie ze spalaniem, przyspieszeniem itd??
[ Dodano: 2011-03-31, 19:12 ]
Jak sonda zostanie podpięta i będzie latała "luzem" to zaleje mu od cholery wachy - auto będzie jechało słabo i może gasnąć na wolnych...laszlo pisze:Może nie odłączaj wtyczki i zamocuj sondę gdzieś w komorze. Będzie cały czas pokazywała ubogą mieszankę i może poda dodatkową dawkę tylko. Jak odłączysz całkowicie sonde to będzie słabo. Ewentualnie jakiś emulator wepnij.
Emulator raczej też nie da rady. Chyba żeby ecumastera podpiąć i wystroić na sztywno - ale to też trochę roboty jest.
to widze panowie ze nie ma rady trzeba sie zbierac i zakladac sonde do kolektora.....
kurde to czeka mnie jeszcze kawalek pracy
skoro piszecie ze auto nie bedzie szlo-- chociaz zapytam jeszce tak bo w sumie odpalilem maszyne i pojechalem przetestowac i jakiegos specjalnego spadku mocy nie odczulem... i check engine mi nie wyskoczyl??? hmmm i co wy na to?? bo ja zglupiaelm....
kurde to czeka mnie jeszcze kawalek pracy
skoro piszecie ze auto nie bedzie szlo-- chociaz zapytam jeszce tak bo w sumie odpalilem maszyne i pojechalem przetestowac i jakiegos specjalnego spadku mocy nie odczulem... i check engine mi nie wyskoczyl??? hmmm i co wy na to?? bo ja zglupiaelm....
może masz taką wersję ECU, że nie wyskoczy - w Sunnym mogło tak niby być.
A jeździłeś z odpiętą sondą pod odcinkę? Bo na niskich obrotach może tak być, że różnicy nie czuć, ale góra będzie bardzo "niedopieszczona"
Jak w pełnym zakresie obrotów jedzie dobrze to możesz tak pojeździć i KJSa przejedziesz
A jeździłeś z odpiętą sondą pod odcinkę? Bo na niskich obrotach może tak być, że różnicy nie czuć, ale góra będzie bardzo "niedopieszczona"

Jak w pełnym zakresie obrotów jedzie dobrze to możesz tak pojeździć i KJSa przejedziesz