Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[Note I] Upgrade osprzetu

Moderator: Zielkq

Cz3s1ek
nowy na forum

[Note I] Upgrade osprzetu

Post autor: Cz3s1ek » 2014-12-05, 21:38

Witam wszystkich szanownych uzytkownikow "Notka".
Swoj egzemplarz 1.4 z 2008r nabylem jakies pol roku temu, ale w bardzo ubogiej wersji rzekl bym ze w najubozszej mozliwej sie mi zdaje.
I tu nasowa sie mi pytanko.
Czy chcac wymienic liczniki na nowsze i ladniejsze moim zdaniem, beda one kompatybilne z moja wersja?
Nastepne pytanie dotyczy kierownicy ze sterowaniem.
Kierownica jako kierownica pasuje jak ulal, lecz zauwazylem ze konektor od regulacji radia ma w inym miejscu pin od klaksonu, na wszelki wypadek pozostalem przy starym konektorku, bo nie wiem czy czegos sie nie uszkodzi?
I ostatnie pytanie.
Liczylem ze bedzie okablowanie do tempomatu lecz niestety sie przeliczylem i takowego tam niestety nie ma i tu pytanie czy "NOTE" posiada odrebny modul tempomatu czy ta funkcje wykonuje ECU/ECM i czy wymieniajac ECU/ECM i okablowanie z modelu 1.4 zadziała w moim autku?
Za wszelkie odpowiedzi i porady serdecznie dziekuje :)

PS Dziekuje koledze Januszowi za wytkniecie bledow ortograficznych, ale z j.polskiego niestety orlem nigdy nie byłem :) i mam nadzieje ze odpowiednio otagowalem temat
Ostatnio zmieniony 2014-12-06, 10:08 przez Cz3s1ek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zielkq
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: Zielkq » 2014-12-06, 10:17

Może to Ci trochę pomoże?
http://www.clubnote.ru/forum/index.php? ... =5009&st=0
Cz3s1ek pisze: Kierownica jako kierownica pasuje jak ulal, lecz zauwazylem ze konektor od regulacji radia ma w inym miejscu pin od klaksonu, na wszelki wypadek pozostalem przy starym konektorku, bo nie wiem czy czegos sie nie uszkodzi?
Jeżeli działa na starym połączeniu, to czy jest sens zmieniać dalej? ;)
Cz3s1ek pisze: Czy chcac wymienic liczniki na nowsze i ladniejsze moim zdaniem, beda one kompatybilne z moja wersja?
Najprościej byłoby sprawdzić po schematach (jeżeli kształt mają taki sam), ale to musiałbyś znaleźć instrukcje serwisowe od swojej wersji i od nowszej. Albo po prostu kup i na żywo sprawdź, czy podejdą (poprzeglądaj allegro i zobacz, czy wtyczki mają tak samo ulokowane i czy połączenia na zegarach są tak samo zrealizowane) :)

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."

Cz3s1ek
nowy na forum

Post autor: Cz3s1ek » 2014-12-07, 22:08

Bardzo pomocny link dziekuje bardzo, przesledzilem caly watek i znalazłem w nim kilka fajnych pomyslow, jeśli uda mi sie ktorys z nich zrealizowac podziele sie tym na forum.
W kazdym badz razie nie wyglada to az tak bardzo skomplikowanie i koszt calosci nie jest morderczy w porownaniu do ukladow fabrycznych ktore znalazłem w internecie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Note”