Mam pytanie dotyczace pierwszego przegladu gwarancyjnego dla Nissan Note 1,6.
Za okolo miesiac Notkowi stuknie rok (przejechane 16tys km) i dlatego chcialem dowiedziec sie kiedy nalezy wykonac pierwszy przeglad gwarancyjny w ASO zeby nie stracic 3letniej gwarancji. Podzwonilem do kilku ASO nissana w okolicy, zeby uzyskac info nt. ewentualnych kosztow (miedzy 500-700PLN) ale zdania sa podzielone kiedy 1wszy przeglad nalezy faktycznie wykonac. Generalnie sa 3 wersje, ktore uslyszalem w ASO:
1) po 30tys lub 2 latach co wypadnie pierwsze (ale w tym roku i tak czeka mnie przeglad karoserii 99PLN)
2) KAZDY model Nissana od jakiegos czasu ma przegaldy tylko corczne i niewazne co jest w ksiazce serwisowej - podobno nowy wymog Renault (?)
3) "Panie, kieruj sie tym jak napisane w ksiazce serwisiowej" - w ksiazce jest 1wszy po 30tys km/2 latach wiec git

Generalnie mam lekki metlik bo dziwne jest zeby ten sam producent samochodow tylko inne ASO przedstawialy sprzeczne info.
Napiszcie prosze jak jest naprawde (uzytkownicy N1,6 ktorzy serwisowali w ASO) i w oparciu o jaki przepis/dokument nalezy tak robic.
Z gory dziekuje.