[Note] I stała się światłość. Ewangelia Jana 3:16.
Moderator: Zielkq
Można się spodziewać takiego efektu,przecież dwu krotnie wyższa moc tego samego czynnika świecącego musi skutkować podwyższoną temperaturą wewnątrz klosza.
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
jeszcze w temacie żarówek - natrafiłem na taki wynalazek:
http://www.superfura24.pl/product,pl,xe ... ontent=342
55/100W oznacza,że światła mijania (na których jeździmy na okrągło) pobierają tyle samo energii co zwykłe H4 i nie oślepiają innych kierowców. 100 Wat w drogowych ma poprawiać znacznie widoczność

tylko nie bardzo wiem,na czym polegać ma ich legalność?
http://www.superfura24.pl/product,pl,xe ... ontent=342
55/100W oznacza,że światła mijania (na których jeździmy na okrągło) pobierają tyle samo energii co zwykłe H4 i nie oślepiają innych kierowców. 100 Wat w drogowych ma poprawiać znacznie widoczność

tylko nie bardzo wiem,na czym polegać ma ich legalność?
No faktycznie dziwny kształt,ciekawe jak z geometrią światła...Japońska technologia,oby nie made in china.
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
jak widać, nie bardzo opłaca się inwestować w drogie markowe i wysilone zestawy kosztujące 60-80 zł, za tą cenę można kupić 3-4 komplety zwykłych choć całkiem przyzwoitych żarówek H4 (Narva,Bosch).El_Diablo pisze:kolejne 12 tys. km i padła żarówka
Inna sprawa,że niewiele jest aut, w których można zrobić wymianę żarówki po omacku i jedną ręką. W Note można i to dość szybko- przetestowałem to osobiściewas79 pisze:na chybcika na stacji benzynowej nocą

Ah Dar,nie opłaca,nie opłaca...nieopłacalne byłoby gdybym musiał zmieniać po 2-3 tys,ale 13? Ja jakoś nie mam oporów przed wymiana na takie same(Blue night,lub X-tream)
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
no i wystraszyliście mnie panowie!
wczoraj złamałem się i ponownie wymieniłem H4 na poczciwe standardowe 60/55W tym razem wybierając Boscha -głównie ze względu na zbliżające się powoli lato - nie chciałem ryzykować prześladującego mnie w snach widoku odbłyśników powoli spływających po nadkolach
, przy okazji dokładnie obejrzałem całe lampy, kostki i przewody. Wygląda na to,że bez żadnych problemów zniosły większe obciążenie. Może powtórzę eksperyment jesienią i zima
A dla chętnych znalazłem lekturę (co prawda sprzed pół roku)- fajny i bardzo obszerny artykuł-test odnoście właśnie H4 - praktycznie cała oferta rynkowa od najtańszych marketowych do ekstraklasy, przy czym wyniki są dość zaskakujące, bo biorąc pod uwagę stosunek ceny do solidności wykonania wygrała go prawdopodobnie....."Tesla"
: (kiedyś w zamierzchłych czasach które pamiętam były czarno-białe telewizory tej marki)
http://www.auto-swiat.pl/wydania,Test-z ... 251,1.html

wczoraj złamałem się i ponownie wymieniłem H4 na poczciwe standardowe 60/55W tym razem wybierając Boscha -głównie ze względu na zbliżające się powoli lato - nie chciałem ryzykować prześladującego mnie w snach widoku odbłyśników powoli spływających po nadkolach

http://www.auto-swiat.pl/wydania,Test-z ... 251,1.html
A ja trochę się dziwę, że chcecie coś kombinować z żarówkami o większej mocy itp. Przecież Note ma REWELACYJNE światła. Jeździłem wieloma samochodami i uważam, że ich oświetlenie nawet się nie zbliża do naszego autka. Przy tak dobrych reflektorach montowanie większych żarówek uważam za sztukę dla sztuki.
Ranger,jak się ma dobrze to nie wiesz że chce się mieć lepiej:D
Taka natura człowieka
Żebyś był wcześniej to byś poczytał o zamianie H4 na ksenony

Taka natura człowieka

Żebyś był wcześniej to byś poczytał o zamianie H4 na ksenony

viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Wiem, wiem - zawsze tak jest. Jak jeździłem Matizem, to wydawało mi się, że samochodzik ten ma bardzo dobre oświetlenie - w stosunku do pojazdów jakim jeździłem wcześniej. Jak się przejechałem w nocy moim Note`em, to miałem wrażenie, że wszystkich oślepiam
. Różnica kolosalna na korzyść Note`a. Ksenony, mocniejsze żarówki
? Mocno mnie to zdziwiło - przy tak dobrym i mocnym oświetleniu ? 
Tak naprawdę jedyną rzeczą jakiej mi brakuje, to świateł dziennych lub głównych reflektorów pracujących w tym trybie (bez tyłu, rejestracji itp...)

Tak naprawdę jedyną rzeczą jakiej mi brakuje, to świateł dziennych lub głównych reflektorów pracujących w tym trybie (bez tyłu, rejestracji itp...)
Wracając do testu żarowek, o którym Dar1962 pisaleś, to ja właśnie używam tych:
http://www.autoporadnik.pl/porady/test- ... ?page=0,26
Philipsy Premium - moje akurat w innym - tekturowym pudełeczku, kupuję na stacji BP. Tam kosztują 14,49zł sztuka. Jak widać wypadły dobrze a i świecą dłużej niż koledzy piszą o swoich - najmniej 15tys. km, najwięcej ponad 20 tys. km, co przy mojej średniej prędkości w mieście, daje około 700 godzin świecenia;)
Philipsy Premium - moje akurat w innym - tekturowym pudełeczku, kupuję na stacji BP. Tam kosztują 14,49zł sztuka. Jak widać wypadły dobrze a i świecą dłużej niż koledzy piszą o swoich - najmniej 15tys. km, najwięcej ponad 20 tys. km, co przy mojej średniej prędkości w mieście, daje około 700 godzin świecenia;)
No widzisz - ja dokładnie tych samych używamnotek-a pisze:Wracając do testu żarowek, o którym Dar1962 pisaleś, to ja właśnie używam tych:

Teraz z lenistwa włożyłem drugą od innego przepalonego kompletu - więc jedna ma 12 tys a druga 13 tys i zobaczymy która padnie pierwsza

Panowie ,stać was na samochody za ok.50 patoli a licytujecie sie o 4 zety! wstydu nie macie 

viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Ha, jakby mnie było na wszystko stać, to bym jeździł samochodem za np. 250 tys. a nie za 50 
A za te żarówki o których piszę, opłaca się dać i 14 zł, ale przy ich dobrych ocenach i trwałości nie wiem czy warto kupować jakieś xtremy czy inne tego typu "ulepszone", których wyższa cena nie jest wprost proporcjonalna do zwiększenia jakości i osiągów.
Tu może się powtórzę, ale i tak światła w naszym samochodzie na normalnych żarówkach świecą lepiej niż w niektórych na tych "ulepszonych"

A za te żarówki o których piszę, opłaca się dać i 14 zł, ale przy ich dobrych ocenach i trwałości nie wiem czy warto kupować jakieś xtremy czy inne tego typu "ulepszone", których wyższa cena nie jest wprost proporcjonalna do zwiększenia jakości i osiągów.
Tu może się powtórzę, ale i tak światła w naszym samochodzie na normalnych żarówkach świecą lepiej niż w niektórych na tych "ulepszonych"
Dobra,dobra,tak tylko pisałem

viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Widziałem ten tani model w salonie w Chorzowie,totalna golizna,bez klimy el szyb,i wielu innych rzeczy.
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
to cena wyjściowa, czy po dodaniu upustu? nie ma jakiegoś kruczka? np. auto z ubiegłego roku? i co ono w ogóle przy tej cenie ma? pewnie 2 poduszki,abs i wspomaganie? Pytam zupełnie poważnie, bo znam człowieka zainteresowanego takim tanim golasemwas79 pisze:Note za 36 990 zł - oznaczenie Note 1.4 L
Być może i ma przednie elektryki,ale ja tam przycisków nie widziałem,ale fakt sto i golas(może jeszcze ?) bo to było 2 miechy temu.
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
spróbuj napisać do nich: chorzow.salon.japanmotors@pgd.pl, może coś Ci odpowiedzą w tej sprawie. Wydaje mi się że to była cena normalna bez upustów i bajerów.Dar1962 pisze:to cena wyjściowa, czy po dodaniu upustu? nie ma jakiegoś kruczka? np. auto z ubiegłego roku? i co ono w ogóle przy tej cenie ma? pewnie 2 poduszki,abs i wspomaganie? Pytam zupełnie poważnie, bo znam człowieka zainteresowanego takim tanim golasemwas79 pisze:Note za 36 990 zł - oznaczenie Note 1.4 L
Jak nie będzie odzewu, to daj znać może uda mi sie w tym tygodniu po pracy, podjechać do nich i podpytać co i jak.
032 609 04 25
To numer do nich,jezeli sie zgłosi serwis,to Cie przełączą
To numer do nich,jezeli sie zgłosi serwis,to Cie przełączą

viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075