woda pod wykładziną
Moderator: Zielkq
woda pod wykładziną
Witam!
Wjechałem samochodem w dość dużą kałużę, w efekcie czego woda dostała się pod wykładzinę i wyraźnie chlupie. Czy jest gdzieś jakiś czop czy korek, który można by wyjąć, żeby woda wypłynęła? Nie chcę zdejmować całej wykładziny.
J.
Wjechałem samochodem w dość dużą kałużę, w efekcie czego woda dostała się pod wykładzinę i wyraźnie chlupie. Czy jest gdzieś jakiś czop czy korek, który można by wyjąć, żeby woda wypłynęła? Nie chcę zdejmować całej wykładziny.
J.
Oj, to kałuża musiała być nie mała... Z tego co wiem, nie ma żadego korka. Nie ma wyjścia, trzeba osuszać i to raczej szybko, żeby nie podgniła wykładzina.
Ostatnio zmieniony 2010-06-07, 13:22 przez ranger, łącznie zmieniany 1 raz.
No niestety ja jakoś też kiedyś nalałem sobie wody do tyłu i powiem jedno suszyłem i suszyłem i jest tragedia.
Trzeba zdjąć co się da i osuszyć, bo pod wykładziną jest coś ala filc (i strasznie trzyma wodę) czy jakoś tak a pod tym wszystkim styropian więc jak tego szybko nie ogarniesz to będzie problem.
Trzeba zdjąć co się da i osuszyć, bo pod wykładziną jest coś ala filc (i strasznie trzyma wodę) czy jakoś tak a pod tym wszystkim styropian więc jak tego szybko nie ogarniesz to będzie problem.
Tego się obawiałem. Swoją drogą, projektanci się nie popisali, dawno dawno temu jeździłem wartburgiem i tam były specjalne wkręcane korki w podłodze do wylania wody, o ile dobrze pamiętam. Trudno, suszarki w ruch! BTW, w serwisach nie mieli nawet pojęcia, co z tym zrobić i czy są jakieś korki - świetnie wyszkoleni mechanicy. W każdym razie, dzięki.
J.
J.
Musiałeś nieźle chlupnąć.Za błotnikami w konstrukcyjnych elementach są otwory technologiczne...dość wysoko,ale jak się ktoś postara ,a nadkole i obudowa plastikowa podszybia nie zatrzyma,to efekt bedzie taki ze nam chlupnie do wnętrza.Ja przy zabawie w wygłuszanie wszystkie te elementy powyklejałem,gdyż uważałem je jako miejsca generujące niechciane dźwięki z komory silnika.
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Żeby się do nich dostać musisz zdjąć nadkole i przy słupku przednich drzwi zobaczysz te otwory.Częściowo są one przysłonięte taką gąbką(a przynajmniej powinna być tam gąbka)
Jak się dobrze powyginasz to częściowo też wykukasz je od strony komory silnika tam gdzie się schodzi podszybie z błotnikiem.
Jak się dobrze powyginasz to częściowo też wykukasz je od strony komory silnika tam gdzie się schodzi podszybie z błotnikiem.
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Oczywiście Ranger,te otwory nie są ze sobą połączone bo w ten sposób mielibyśmy niezły bajzel w srodku.A co do zaklejania to nie chodziło mi o ich całkowitą eliminację ,ale takie wyklejenie aby dźwięk odizolować,więc to tez trzeba mieć na uwadze.
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075