http://www.allegro.pl/item1041816708_wy ... iwice.html
oś w ramce jest zupełnie innej średnicy,brak prowadnic dla kołków ustalających,brak możliwości zabezpieczenia ramki przed spadnięciem z ramienia (wiem co mówię bo sam się naciąłem)
Nie wiem,czy ramka pasuje do aut poliftingowych, bo z pewnością nie do Nissan Note ( 03.2006 --> )jak podaje radośnie sprzedawca.
Bardzo tanim kosztem, przy minimalnym nakładzie pracy i skromnych zdolnościach manualnych można mieć nową (no prawie nową

Oto przepis:
1/w pierwszym lepszym markecie kupujemy tanią ramkową wycieraczkę akcesoryjną, najlepiej 30 centymetrową (lub jeśli takich nie ma - dowolną dłuższą) zwracając jedynie uwagę na to aby była "uzbrojona" w dwa stalowe żeberka wzmacniające i poprawiające jej sprężystość (99% ramek je ma) po czym demontujemy z niej piórko (można rozgiąć zewnętrzną blaszaną prowadnicę trzymającą piórko - ramka i tak pójdzie do kosza)
2/zdejmujemy oryginalną ramkę z ramienia na tylnej szybie naszego Note (trzeba ją odchylić ok 45 stopni i sama praktycznie wyskoczy)
3/rozbrajamy ramkę z pióra (podkładamy w środkowej części pod piórko palce i lekko ciągniemy do siebie - w jednym z końców piórko wyskoczy z prowadnicy - wtedy wysuwamy je ze wszystkich czterech prowadnic
4/w to miejsce wsuwamy piórko akcesoryjnej wycieraczki - Uwaga,jeśli jest zbyt długie - wyrzucamy oryginalne żeberka,przycinamy piórko na długość identyczną ze starym oryginalnym(odcinamy nadmiar wyrzucając koniec, gdzie blaszana prowadnica "trzymała" piórko - jest tam takie zgrubienie inaczej będzie problem z wsunięciem) i nowe piórko uzbrajamy w oryginalne żeberka zabrane ze starego.Całość wsuwamy w prowadnice oryginalnej ramki
5/ramka wraca na miejsce w sposób odwrotny do demontażu
czas - ok. 10-15 minut (wliczając przerwę na papierosa)
koszt - w moim przypadku 35cm grafitowana wycieraczka niemieckiej firmy Alca za 7,50 PLN
ramka oryginalna made in Nissan 89 zł
różnica: 81,50 PLN (w kieszeni

satysfakcja z samodzielnie zrealizowanego pomysłu racjonalizatorskiego: bezcenna