Jestem nowym członkiem forum i chciałbym podzielić się z wami moimi pomysłami...
Od roku czasu posiadam Nissan-ka Micra K11 SuperS z silnikiem 1,3 rocznik 94 sprowadzony z niemiec.
Myślę nad przeróbkami silnika i przeróbką wizualną. Nie mówimy tutaj o wiejskim tutningu tylko o podkreśleniu micry z lekkim sportowym temperamentem.
Prowadzi się niezwykle świetnie. Nie miałem z nim poważniejszych problemów.
Ale do rzeczy...:
Przeróbka silnika i podniesienie osiągów:
- filtr stożkowy powietrza - pytanie: jaką markę proponujecie, mniej więcej koszta, gdzie można kupić za rozsądną cenę.
- jakie można zastosować dodatkowe zmiany w silniku by uzyskać większą moc.
(chciałbym zaznaczyć, że nie zmam się na mechanice perfecto dlatego też chciałbym by ktoś mnie pokierował - wiem, że jest sporo mechaników którzy mogliby mi te wszystkie rzeczy zrobić ale chciałbym pobawić się sam

z układem wydechowym też powinno puść jak z płatka. Tylko jaki założyć najlepiej? trochę przeglądałem forum ale nie ukrywam, że nie rozglądałem się zbyt długo.
czytałem, że układ hamulcowy w tym modelu są średniej jakości (małe tarcze które szybko się zużywają itp) więc jakie założyć Najlepiej...
Dobrze teraz przeróbka wizualna:
głównie potrzebuję znaleźć jakieś fajne światła przednie i tylne.
przeglądałem w internecie to powiem, że za dużego wyboru nie ma, widziałem jak kiedyś pewny gościu w niemczech do micry założył polakierowane ramki i światła wyglądały o wiele lepiej.
Co do tapicerki na forum znalazłem jak sobie poradzić

Dużo tu pisać na temat środku, są to na razie plany ale do końca wakacji powinno wszystko już być na swoim miejscu po przerobieniu oczywiście prześlę zdjęcia z gotowych prac:)
Na dzień dzisiejszy pracuję w agencji reklamowej i mam dostęp do różnych materiałów związanych z foliami, na razie przyciemniłem szyby.
no to na razie na temat zmian wizualnych, na zewnątrz nie chce przesadzać.
No może przedłużenie maski fajnie by wyglądało albo brewki na światła... Widziałem - dość fajnie się prezentuje.
...................................................
Więc, tak jak pisałem wyżej chciałbym zacząć od silnika dlatego też czekam na rady.
Jeżeli ktoś będzie potrzebował dość do materiałów typu folia matowa o różnych kolorach, carbon, skóropodobne itp. czy też opinie jakiej folii najlepiej użyć do jakiej powierzchni to polecam się na przyszłość

Niżej moje cacko

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 81453.html