Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[K11] Micra k11 - Zmiana tapicerki drzwi, pokrywa tylnej kla

Moderator: mimier

Awatar użytkownika
Domiss
nowy na forum

[K11] Micra k11 - Zmiana tapicerki drzwi, pokrywa tylnej kla

Post autor: Domiss » 2010-01-26, 16:47

w dziale "zrób to sam" pisać mogą tylko moderatorzy, więc jedyne dopowiedzi można napisać tutaj, dlatego zakładam nowy/oddzielny temat...

Nieźle wyszło. Mam jednak pewne uwagi:
1) zamiast polaru można dać gąbkę tapicerską (do kupienia za grosze w hurtowniach tapicerskich - tamże można kupić dowolny materiał - również skaj - podejrzewam, że i tak pochodził stamtąd)
1a) ten polar to był na metry? - jeśli tak, to wystarczyło go przekręcić o 90 stopni i by wystarczyło - no chyba, że to był kocyk, wtedy już gorzej...
2) jakim cudem klamka nie chciała Ci wejść na miejsce. Ja mam pod skajem 1cm gąbkę tapicerską i wchodzi bez problemu, a boczek na pewno jest grubszy ;).

I na koniec fotki (mojego) "ideału", który należy prześcignąć ;) :
Obrazek
Obrazek

PS. Na boczki nikt nie narzeka, ale na siedzenia są skargi latem i zimą (latem można się poparzyć/przykleić, zimą mrozi w cztery i pięć liter (czyli i w plecy)).

Pewnie przeniósł bym/skopiował stary opis howto odnośnie podmiany tapicerki na nowe forum, ale i tak nikt nie ma prawa pisać w dziale zrób to sam oprócz moderatorów, więc... mi się nie chce :P.
micra k11 '97 1.3
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymeq
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: Szymeq » 2010-01-26, 20:37

Domiss pisze:1) zamiast polaru można dać gąbkę tapicerską (do kupienia za grosze w hurtowniach tapicerskich - tamże można kupić dowolny materiał - również skaj - podejrzewam, że i tak pochodził stamtąd)
No tak ale hurtowni żadnej w okolicach nie znalazłem więc kupiłem co było na miejscu jak napadła mnie wena :-D. Skay kupowałem przez Allegro
Domiss pisze:1a) ten polar to był na metry? - jeśli tak, to wystarczyło go przekręcić o 90 stopni i by wystarczyło - no chyba, że to był kocyk, wtedy już gorzej...
Polar był z metra ale też wziąłem resztkę i dlatego musiałem się tak ratować :-)
Domiss pisze:2) jakim cudem klamka nie chciała Ci wejść na miejsce. Ja mam pod skajem 1cm gąbkę tapicerską i wchodzi bez problemu, a boczek na pewno jest grubszy ;) .
Też byłem zdziwiony. Zanim wyciąłem to próbowałem wepchnąć jak jest w oryginale lecz klamka była odchylona.
Domiss pisze:Na boczki nikt nie narzeka, ale na siedzenia są skargi latem i zimą (latem można się poparzyć/przykleić, zimą mrozi w cztery i pięć liter (czyli i w plecy)).
Właśnie dlatego ja nie zdecyduję się na obszywanie siedzeń... generalnie nie lubie siedzieć na skórze/skayu. Jedynie to może zdobędę jakiś ciekawy materiał i wtedy pomyślę. Kierownicy sam nie będę obszywał bo zbyt duża gimnastyka dla mnie i skayem nie warto.
Domiss pisze:Pewnie przeniósł bym/skopiował stary opis howto odnośnie podmiany tapicerki na nowe forum, ale i tak nikt nie ma prawa pisać w dziale zrób to sam oprócz moderatorów, więc... mi się nie chce :P .
To napisz nowy wątek i się skopiuje lub przeniesie :mrgreen:
Z nissanem od 2005 roku :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Micra / New Micra”